Reprogramarea imunității a salvat viața unui copil

Oamenii de

separator
știință și medicii de la Spitalul pentru copii din Philadelphia au aplicat o nouă metodă, care nu a fost utilizată până acum, în special la copiii care se luptă cu leucemie limfoblastică acută. Aceasta poartă denumirea de “reprogramare a imunității”.

Specialiştii au început experimentul în luna aprilie şi au folosit o formă a virusului care provoacă SIDA, pe care l-au reprogramat astfel încât sistemul imunitar să distrugă celulele canceroase.

Noua metodă a fost aplicată la un copil ce suferea de leucemie limfoblastică. Tratamentul nu a decurs fără complicații, însă copilul s-a restabilit complet în 7 luni și acum duce un mod de viață normal.

Emma este primul copil, dar şi prima fiinţă umană, care prin intermediul acestui experiment a reuşit să ”impună” sistemul imunitar să lupte cu cancerul.

Pentru a efectua tratamentul, medicii elimină celulele T (limfocite cu un rol central în imunitatea mediată celular) ale pacienţilor şi introduc gene noi, care permit celulelor T să distrugă celulele canceroase. Tehnica implică o formă dezactivată a HIV care transportă materialul genetic în celulele T. Noile gene programează celulele T să atace celulele B (o parte normală a sistemului imunitar care suferă transformări maligne în decursul leucemiei).

Rezultatatele sunt uimitoare! Știința învinge cancerul!

 Sursa: http://rnd.cnews.ru

 

Jennifer Lopez demonstrează că nu este o divă arogantă! Uite ce gest impresionant a făcut înainte de Sărbători.
Articolul anterior
Cea de-a şaptea participantă „Miss Shaping 2012”!
Articolul următor
Alte articole interesante