Ritual periculos în India. Mii de persoane stau la coadă pentru a se vindeca de astm înghițind un pește

Circa  5.000 de indieni au stat la coadă joi pentru a vârî pe gât un mic pește viu, un tratament atipic împotriva astmului. În fiecare an în luna iunie, persoanele care suferă de astm se adună la Hyderabad, în sudul Indiei, pentru a înghiți un mic pește agitat a cărui gură a fost umplută cu o pastă pe bază de plante care ar trebui să acționeze ca un remediu tradițional. Procedeul ar trebui să le permită bolnavilor de astm să respire mai ușor, informează agerpres.ro, care citează AFP.

separator
imageResize

Familia Bathini Goud, care administrează tratamentul, afirmă că peștele curăță gâtul în timpul coborârii și vindecă definitiv de astm și alte probleme respiratorii.

Clanul refuză să dezvăluie formula sa secretă, despre care spune că a învățat-o de la un sfânt hindus în 1845.

Voluntarii introduc dintr-o dată peștele și remediul în glota pacientului, îi închid brusc maxilarul și îl țin de nas pentru a-l obliga să-l înghită. În unele cazuri copiii izbucnesc însă în plâns când văd peștele care se zbate, iar părinții sunt nevoiți să-i țină.060816321858488984

Mii de persoane vin din toate părțile Indiei pentru acest tratament inedit de două zile, a cărui dată este determinată anual de venirea musonului.

Comunitatea medicală denunță această practică ca una „neștiințifică” și exprimă îngrijorări privind igiena procedurii, acuzații respinse de familie.

Guvernul indian pune la dispoziție trenuri speciale pentru acest festival al „peștelui medicament” și sunt mobilizați polițiști suplimentari pentru a ține mulțimea sub control. După digestia neobișnuitului tratament, pacienții trebuie să urmeze un regim strict timp de 45 de zile.

Pasha Parfeni se însoară săptămâna viitoare
Articolul anterior
Natalia Platon a înnebunit moldovencele cu ținutele pe care le creează!
Articolul următor
Alte articole interesante