Șapte copii din raionul Cahul au ajuns la spital, după ce au folosit la ore plastilină

Șapte copii și doi adulți de la gimnaziul din satul Burlăceni, raionul Cahul, s-au îmbolnăvit, după ce au folosit la ore plastilină pentru copii. Aceștia acuzau tuse, dificultăți de respirație, furnicături și erupții pe tot corpul.

separator
rrtu

Incidentul s-a produs în dimineața de 2 martie. O elevă și una dintre profesoare au fost internate în spitalul raional, ceilalți – au primit îngrijiri de ambulator, anunță e-medicina.md.

Copiii au modelat, în pauza de după prima oră, diverse figurine din plastilină, iar la ora 10:24 a fost chemată ambulanța.

„Medicii au constatat că victimele acuză tuse, dificultăți de respirație, amorțeli și urticarie. Șapte persoane au primit îngrijiri la fața locului, iar două au fost luate la spital”, a adăugat Gheorghe Mirosnicenco vicedirector SAMU sud.

Potrivit directorului Spitalului Raional Cahul, Anatolii Malcov, au fost spitalizate o elevă, în vârstă de 15 ani, și o profesoară, de 43 de ani.

,,Plastilina a fost adusă la școală de unul dintre elevi. Copiii au decis să modeleze figurine în pauză ca să nu se plictisească. Plastilina ar fi fost oferită în dar încă la Crăciun, de către membrii unei confesiuni religioase. Elevii au pus figurinele pe pervaz și, probabil, din cauza apei care s-a scurs de pe geam, s-a produs vreo reacție”,  spune directoarea gimnaziului din Burlăceni.

Întâi a apărut un miros înțepător, iar profesoara a deschis geamul și a continuat lecția, până în momentul în care unei eleve i s-a făcut rău.

„Au dus-o la punctul medical. Ea nu era în stare să meargă, a leșinat. Acum e la spital. A urmat o altă copilă, iar după ce s-a terminat lecția, i s-a făcut rău și profesoarei, care a căzut pe hol. Speriată de cele întâmplate, în sală a intrat o altă profesoară, care la fel a avut nevoie de ajutorul medicilor. În total au avut de suferit nouă persoane. Părinții copiilor care au fost duși acasă au fost anunțați că trebuie să le monitorizeze atent starea de sănătate”, a declarat directoarea gimnaziului.

La fața locului au venit și polițiștii. Plastilina a fost sigilată și trimisă la Centrul de Sănătate Publică Cahul pentru investigații.

Mai mulți părinți sunt revoltați din cauza unei păpuși expuse la vânzare
Articolul anterior
Ce accesorii pentru mirese sunt în vogă în acest sezon și unde le poți găsi!
Articolul următor
Alte articole interesante