Săpunul antibacterian poate cauza cancer!

Un studiu recent al cercetătorilor sud-coreeni arată că triclosanul din săpunul antibacterian poate cauza cancer. Specialiştii au urmărit felul în care această substanţă afectează sistemul hormonal, potrivit livingtraditionally.com. În urma analizei, oamenii de ştiinţă au constatat că triclosanul dezechilibrează sistemul endocrin şi favorizează creşteri anormale de celule. În cazul femeilor, duce la apariţia celulelor canceroase la sâni şi la formarea de tumori maligne. Constatările au fost făcute atât pe mostre de celule, cât şi pe şoareci.

separator
sapun-antibacterian-web

Cercetătorii au urmărit evoluţia celulelor canceroase în prezenţa triclosanului şi în absenţa lui. În urma analizei, aceştia au observat că celulele bolnave se înmulţeau când intrau în contact cu acest chimical.

Octifenolul, la fel de periculos
Acelaşi efect în are şi octifenolul, o altă substanţă care se găseşte în săpunul antibacterian. Puterea lui de a afecta organismul creşte în prezenţa triclosanului.

Studiile au arătat că aceste două substanţe, care se găsesc şi în alte produse cosmetice, atacă mediul înconjurător, favorizează apariţia iritaţiilor pielii, a tulburărilor endocrine şi creşte rezistenţa la antibiotice.

Cum arată câștigătoarea titlului Miss Univers!
Articolul anterior
Nu arunca cojile de ceapă! Iată ce poţi trata cu ele
Articolul următor
Alte articole interesante