Scene şocante cu copiii străzii din Chişinău! Cerşesc, consumă alcool şi se droghează printre ruinele hotelului Naţional

Se întâmplă în zona centrală a Capitalei! Zeci de copii ai străzii au transformat odăile dărâmate ale fostului hotel Naţional în camere de locuit. Potrivit unui reportaj realizat de o echipă de jurnalişti de la postul Accente Tv, cei mai mulţi dintre copii nu au mai mult de 15 ani, iar unii dintre ei locuiesc printre ruinele hotelului de mai bine de doi ani, fără a fi sesizaţi de autorităţi.

separator

media_147031089768011100Deşi copiii circulă în zonă şi sunt văzuţi zilnic de patrulele de poliţie şi locătarii blocurilor din apropiere, ofiţerii de poliţie nu pot interveni oficial, întrucât, spun ei, pentru acest lucru este necesar un apel la 902. Până atunci, zeci de copii stau ,,cazaţi’’ printre dărămăturile fostului hotel!

CollageAceştia consumă alcool, folosesc droguri, ţigări şi ies la cerşit pe străzi sau la magazinele din apropiere, pentru a dobândi bani de supravieţuire.

Potrivit reportajului, cei aproximativ 20 de copii, poate și mai mulți, fie au fugit de acasă, fie au fugit de la orfelinat, fiecare având povestea sa de viaţă îngrozitoare. La etajul șapte al hotelului Național, reporterii TV, au găsit printre ruinele unui balcon două fete, în vârstă de 12 şi 14 ani, care locuiesc aici de doi ani. Fetele nu se simt ruşinate de prezenţa reporterilor, una dintre ele cere bani pentru a vorbi. Copilele spun că sunt orfane şi nu ascund faptul că cerşesc pe zi câte 30-50 de lei, dar şi alimente de la cumpărători la un magazin din apropiere.

Pe zi ce trece, numărul copiilor adăpostiţi printre ruinele hotelului creşte. Şi locătarii din teritoriu spun că le este frică, copii fură, se bat între ei, consumă alcool şi droguri.

Nicole Scherzinger, apariție de senzație. Ce siluetă sculptată are!
Articolul anterior
Puterea bijuteriilor minimaliste. Ia-le cu tine peste tot!
Articolul următor
Alte articole interesante