Serviciile medicale s-au scumpit în Moldova. Vezi care sunt prețurile noi

Toate instituțiile medicale vor opera cu prețuri noi, după ce catalogul tarifelor unice a fost modificat. Serviciile medicale în țara noastră au devenit de câteva ori mai scumpe, unele de două ori, altele însă de trei, cinci ori și chiar mai mult, informează e-sanatate.md.

separator
Scanning of a stomach of pregnant woman

Aceasta înseamnă că pacienții care nu au poliță medicală vor simți și mai acut scumpirile. Totodată, CNAM ar urma să negocieze prețurile la contractare în conformitate cu noile tarife.

Fie că vorbim de consultația specialistului, tratarea unei carii, de realizarea unei ecografii, radiografii – toate au devenit mai scumpe.

De asemenea, s-au scumpit și taxele pentru ziua pat. În afară de faptul că o zi de internare va costa mai mult, în preț nu vor mai fi incluse alimentația și medicamentele.

Astfel, dacă  o zi în serviciul terapeutic costa 144 de lei, acum va costa 209 lei, în serviciul cardiologic o zi de internare va costa 345 de lei și nu 218, cum era până acum. În serviciul chirurgical patul pentru o zi de internare va costa 345 de lei. În serviciul cardio-chirurgical – 446 de lei, în loc de 299. De asemenea, o zi de reanimare va costa aproape 1000 de lei și nu 533, cum era până acum.

Intervențiile devin și ele mai scumpe, în funcție de specificul lor. De exemplu, o intervenție chirurgicală în caz de anevrism al arterelor periferice va costa 4.600 de lei în loc de 1.900. Îndepărtarea chirurgicală a amigdalelor va costa 1.007 lei în loc de 82 de lei. Intervențiile de îndepărtare a sânului afectat de tumori maligne vor costa aproximativ 2.000 de lei în loc de 500 de lei.

Totodată, au fost incluse tarife pentru o serie de investigații de înaltă performanță, care vor costa de la câteva mii de lei, până la câteva zeci de mii de lei.

Laura Jdanov, despre stil și “obsesia” pentru ceasuri!
Articolul anterior
Angelina Jolie, în lacrimi. Prima declarație despre divorțul de Brad Pitt
Articolul următor
Alte articole interesante