Slăbitul reduce riscul de dezvoltare a cancerului la sân

Pierderea din greutate în cazul femeilor supraponderale poate reduce riscul de a dezvolta cancer de sân, potrivit unui studiu. Cercetătorii au descoperit că femeile supraponderale, care au slăbit 5% din greutatea corpului lor, sunt cu 50% mai puțin susceptibile de a dezvolta cancer la sân. Se pare că pierderea de grăsime corporală poate reduce nivelul de hormoni care declanșează cancerul.

separator
Slabeste-rapid-si-sanatos-in-21-de-zile

Studiul a implicat participarea a 439 de femei cu vârsta cuprinsă între 50 și 75 de ani, care au fost împărție în 4 grupuri – primul fiind supus unui regim alimentar și exercițiilor fizice, cel de-al doilea grup a urmat doar o dietă, al treilea grup a efectuat doar exercițiile fizice, iar utimul grup nu a schimbat deloc stilul de viață.

Cercetătorii de la Fred Hutchinson Cancer Research Centre din Seatle au constatat că femeile care au urmat regimul alimentar și programul de exerciții fizice au pierdut 10% din greutatea corpului lor. Ei au măsurat, de asemenea, nivelurile anumitor tipuri de estrogen și testosteron, cunsocute pentru riscul lor de a favoriza apariția cancerului, iar acestea au scăzut între 10 și 20% în cazul femeilor care au pierdut din greutate.

„Susținem cu tărie beneficiile menținerii la o greutate sănătoasă, întrucât aceasta poate ajuta la reducerea riscului de a dezvolta cancer de sân”, afirmă Eluned Hughes, potrivit DailyMail.

Un alt studiu efectuat la începutul acestui an a descoperit că femeile supraponderale diagnosticate cu cancer de sân au prezentat un risc de recidivă în urma tratamentului, cu 17% mai mare față de femeile cu o greutate corporală normală.

Sursa

Eva Longoria în costum de baie. Vezi cum arată vedeta la 38 de ani!
Articolul anterior
40 % reducere în magazinele Nikita Rinadi!
Articolul următor
Alte articole interesante