Şocant! 1,5 milioane de victime ale recoltării forţate de organe în China

Un raport publicat recent arată că în China se practică recoltarea de organe a deţinuţilor politic, considerată de către activiştii din domeniul protecţiei drepturilor omului drept o crimă organizată la scară naţională în această ţară. Mai multe investigaţii efectuate de către jurnalişti occidentali şi americani au scos la iveală detalii şocante despre ,,industria transplantului’’ din China.

separator

jaccil

Scandalul este cunoscut de mai mulţi ani

În urma unor investigaţii efectuate de ziarul Epoch Times, în 2006, doi canadieni, un fost secretar de stat, David Kilgour, şi avocatul David Matas, au publicat un raport desfăşurat pe parcursul a doi ani. După un an, în care au apărut noi dovezi şi ancheta a fost continuată, raportul a fost actualizat, iar în 2009, după apariţia altor dovezi, inclusiv mărturii ale victimelor macabrei industrii, cei doi au publicat cel de-al treilea raport în cartea ,,Recoltarea Sângeroasă’’, pentru care au fost nominalizaţi la Premiul Nobel pentru Pace în 2010.

Concluzia anchetei este că ,,regimul chinez s-a angajat în uciderea în masă a deţinuţilor politic”. Noile dovezi strânse dezvăluie amploarea jafului de organe din China. În jur de 1,5 milioane de deţinuţi politic au devenit victimele unei industrii macabre, secrete, organizată de partidul-stat comunist, arată cercetările.

Organele victimelor sunt extrase cu forţa şi vândute pentru profit, de miliarde de dolari

Se practică în spitalele de pe întinsul Chinei. Marea majoritate a victimelor sunt oameni nevinovaţi, în mare parte ,,practicanţi Falun Gong – o antică şcoală de qigong care cuprinde un set de exerciţii lente, meditative, cu un standard moral bazat pe principiile adevăr, compasiune, toleranţă”.

Autorii raportului, au examinat programele de transplant aparţinând unui număr de peste 700 de spitale din China, rapoarte mass-media, propaganda oficială, reviste medicale, site-uri ale spitalelor şi un mare număr de site-uri web arhivate. Au fost analizate inclusiv veniturile spitalelor, ritmul uimitor de creştere al infrastructurii spitaliceşti de transplant din China, numărul de paturi, personalul chirurgical, programele de instruire, fondurile acordate de stat, etc.

“Concluzia finală a acestui raport actualizat este faptul că regimul chinez s-a angajat în uciderea în masă a deţinuţilor politic, în scopul de a obţine organe pentru transplant. Trecem prin mai mult de 700 de spitale, unele dintre ele în detaliu. Ajungem la cifra oficială raportată, de 10 mii de cazuri de transplanturi anual, analizând doar volumul transplanturilor efectuate la câteva spitale. În realitate, avem de a face cu un multiplu al acestui număr. Multe dintre spitale sunt relativ noi, sau au aripi noi de transplant sau paturi nou adăugate. Acest lucru nu s-ar fi întâmplat fără siguranţa că aprovizionarea cu organe va continua”, a declarat avocatul David Matas.

În China se fac cu mult mai multe operaţii de transplant, decât numărul prezentat în datele oficiale 

Cu toate că Partidul Comunist susţine că în China se fac anual doar circa 10.000 de transplanturi de organe, raportul celor trei arată că transplanturile au devenit o industrie masivă în China, numărul acestora fiind de multe ori mai mare decât se ştia anterior. Potrivit analizei, spitalele chineze au transplantat între 60.000 şi 100.000 de organe anual, începând cu anul 2000, totalizând până în prezent aproximativ 1,5 milioane de cazuri.

Deşi recoltarea de organe de la deţinuţi se practică în China de câteva zeci de ani, amploarea fenomenului a căpătat proporţii naţionale începând cu anul 2000, la circa un an după ce liderul Partidului Comunist Chinez, Jiang Zemin, a ordonat persecuţia împotriva practicanţilor Falun Gong.

,,Genocidul lent”

Genocidul lent, aşa cum îl numesc Matas, Kilgour şi Gutmann, a început în 1999, când numărul aderenţilor Falun Gong îl depăşea pe cel al membrilor de Partid – conform informaţiilor făcute publice chiar de conducerea comunistă a Chinei, arată cercetătorii.

De-a lungul celor 17 ani, milioane de practicanţi Falun Gong au fost aruncaţi în lagăre de muncă, închisori negre, centre de spălare a creierului, unde au fost bătuţi şi torturaţi pentru a renunţa la convingerile lor spirituale. Persecuţia a culminat cu dezvoltarea acestei industrii bazate pe jaful de organe, transformând un grup persecutat într-o uriaşă bancă de organe.

China a devenit astfel singurul stat în care prelevarea de organe este folosită ca metodă de execuţie şi eradicare politică. În spitalele din China timpul de aşteptare pentru un organ este de doar două-trei săptămâni – ceva de neimaginat în alte ţări. Victime ale acestui sistem macabru de “exploatare” a prizonierilor de conştiinţă au devenit, pe lângă practicanţii Falun Gong, şi creştini, uiguri sau tibetani”.

Acest nou tip de crimă – recoltarea forţată de organe de la deţinuţii politic – a intrat în atenţia Organizaţiei Mondiale pentru Investigarea Persecuţiei Falun Gong (WOIPFG – World Organization to Investigate the Persecution of Falun Gong) care şi-a început anchetele în martie 2006.

Şapte ani mai târziu, Parlamentul European a emis o rezoluţie prin care China este chemată să “pună capăt imediat practicii de recoltare de organe de la deţinuţi politic”.

Pe 13 iunie anul curent, Camera Reprezentanţilor din Congresul american a adoptat în unanimitate o rezoluţie care condamnă recoltarea forţată de organe de la practicanţii Falun Gong şi de la alţi deţinuţi politic din China.

Miercuri, 29 iunie, anul 2016, autorii raportului vor prezenta concluziile în Parlamentul European. Descoperirile lor au potenţialul de a schimba fundamental modul în care operează industria de transplant de organe.

sursa

Premieră medicală! Virusul revoluționar care ucide cancerul, injectat primului pacient uman

A fost injectat primul pacient uman cu un virus ”revoluționar” care ucide cancerul, după ce teste de succes pe animale arată că poate micșora tumorile de colon, plămâni, sâni, ovariene și pancreatice.

Chemo Creates Leaky Blood Vessels Helping Cancer Cells To Spread |  Technology Networks

În timp ce alte imunoterapii, cum ar fi inhibitorii punctelor de control, au fost eficiente în anumite tipuri de cancer, pacienții deseori recidivează și în cele din urmă încetează să răspundă, sau dezvoltă rezistență la acest tip de tratament, potrivit cercetătorilor.

În schimb, Vaxinia poate stimula sistemul imunitar al pacientului și poate crește nivelul unei proteine numite PD-L1 în tumori, făcând imunoterapia mai eficientă împotriva cancerului.

Vaxinia, (nume complet CF33-hNIS VAXINIA), este un tip de „virus oncolitic” – un virus găsit în natură care a fost modificat genetic special pentru a lupta împotriva cancerului.

Este dezvoltat de Imugene Limited, o companie specializată în terapii noi, care activează sistemul imunitar împotriva cancerului.

„Cercetările noastre anterioare au demonstrat că virușii oncolitici pot stimula sistemul imunitar să răspundă și să ucidă cancerul, precum și să stimuleze sistemul imunitar să răspundă mai mult la alte imunoterapii, inclusiv inhibitori ai punctelor de control”, a spus Daneng Li MD, cercetător principal al studiului, potrivit The Daily Mail.

„Acum este momentul să îmbunătățim și mai mult puterea imunoterapiei și credem că CF33-hNIS are potențialul de a îmbunătăți rezultatele pentru pacienții noștri în lupta lor cu cancerul”.

Studiul clinic de fază 1 își propune să recruteze 100 de pacienți cu cancer cu tumori solide metastatice sau avansate în aproximativ 10 locuri de testare din Statele Unite și Australia.

Se preconizează că va dura aproximativ 24 de luni.

Pacienții vor începe prin a primi o doză mică de Vaxinia, fie ca injecție direct în tumori, fie intravenos.

Odată ce siguranța Vaxina a fost demonstrată, unii participanți vor primi, de asemenea, un medicament de imunoterapie numit pembrolizumab, care îmbunătățește capacitatea sistemului imunitar de a lupta împotriva celulelor care cauzează cancer.

„În mod interesant, aceleași caracteristici care, în cele din urmă, fac celulele canceroase rezistente la chimioterapie sau la tratamentul cu radiații sporesc de fapt succesul virusurilor oncolitice, cum ar fi CF33-hNIS”, a spus Yuman Fong MD, dezvoltatorul cheie al virusului modificat genetic.

”Sperăm să valorificăm promisiunea viralologiei și imunoterapiei pentru tratamentul unei game largi de tipuri de cancer mortale”.

sursa

Medicii neurochirurgi din țara noastră au realizat în premieră o intervenție minim-invazivă la creier cu echipament modern

O intervenție excepțională a avut loc la Instituția Medico-Sanitară Publică Institutul de Medicină Urgentă (IMSP IMU). Pentru prima dată la IMU, a fost efectuată operație de îndepărtare a unui adenom hipofizar gigant prin abord transnazal-trans-sfenoidal ghidat intraoperator, la care au fost utilizate tehnologii inovative.

Ar putea fi o imagine cu 2 persoane, persoane în picioare şi interior

Operația a fost realizată cu ajutorul neuronavigației unde au fost utilizate reconstrucțiile 3D, a imaginilor de Imagistică prin Rezonanță Magnetică (RMN) și Tomografie Computerizată (CT) a creierului pacientului.

Toată intervenția a fost efectuată cu ajutorul microscopului neurochirurgical performant care îmbină imaginile intraoperatorii cu imaginile din neuronavigație.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană

Intervenția chirurgicală a durat două ore. Bărbatul de 67 de ani a fost salvat.

La intervenție, au asistat doi neurochirurgi (medicii Andronachi Victor, neurochirurg, șeful Departamentului de Neurochirurgie și Dr. Alexandru Andrusca, neurochirurg), un anesteziolog, o asistentă medicală de operație, medici rezidenți și infirmiere.

Ar putea fi o imagine cu 2 persoane şi interior
Ar putea fi o imagine cu radiografie

Sunt înregistrate cazuri de variola maimuței în Moldova? Răspunsul ANSP. Ce ne recomandă specialiștii

Agenția Națională pentru Sănătate Publică monitorizează situația epidemiologică privind cazurile de variolă a maimuței raportate la nivel mondial, în conformitate cu recomandările Organizației Mondiale a Sănătății și ale Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor și anunță că în Republica Moldova astfel de cazuri sau suspiciune de îmbolnăvire nu au fost înregistrate.

Cum se transmite, de fapt, variola maimuței. Informațiile inițiale sunt  contrazise de specialiști. Cum te poți proteja | Antena 1

Variola maimuței este o boală cauzată de un virus și este numită astfel deoarece a fost identificată, pentru prima dată în anul 1958, în colonii de maimuțe ținute pentru cercetare. La om a fost detectată în 1970. Variola maimuței se întâlnește, în mod obișnuit, în Africa Centrală și de Vest, unde există păduri tropicale și unde trăiesc de obicei animalele care pot fi purtătoare de virus. 

Variola maimuței nu este considerată a fi foarte contagioasă. Ea se poate răspândi de la animale infectate la oameni și de la o persoană, care are simptome, la alta, prin contact fizic apropiat. Erupția cutanată, fluidele corporale și crustele sunt deosebit de infecțioase, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății. La fel, pot fi infecțioase și leziunile la nivelul cavității bucale ceea ce înseamnă că virusul se poate răspândi prin salivă. 

Simptomele variolei maimuței de obicei sunt febră, dureri de cap, dureri musculare, dureri de spate, ganglioni limfatici umflați și erupție cutanată sau leziuni. Leziunile pot fi plate sau ușor înălțate, umplute cu lichid limpede sau gălbui. Erupția se concentrează pe față, palme și pe tălpi, dar poate apărea și la nivelul cavității bucale, pe organe genitale și ochi. În cele mai multe cazuri, simptomele variolei maimuței au dispărut de la sine în câteva săptămâni. OMS anunță că deocamdată nu este clar dacă persoanele care nu prezintă simptome pot răspândi boala.

În baza recomandărilor OMS, Agenția Națională pentru Sănătate Publică vine cu următoarele informații:

  1. este importantă spălarea mâinilor cu apă și săpun și folosirea unui dezinfectant pe bază de alcool;
  1. este necesar ca o persoană cu suspiciune de variola maimuței să consulte medicul și să fie izolată, iar cei care o îngrijesc să utilizeze măsuri de protecție personală;
  1. nu există tratament specific pentru variola maimuței;
  1. infecția se manifestă prin simptome ușoare, majoritatea celor infectați se recuperează în câteva săptămâni, fără tratament;
  1. cei mai expuși riscului de a face variola maimuței sunt persoanele care au avut contact apropiat cu o persoană cu variola maimuței;
  1. rezidenții și călătorii în țările endemice ar trebui să evite contactul cu animalele bolnave (moarte sau vii) care ar putea fi infectate cu virusul variola maimuței și ar trebui să se abțină de la consumul sau manipularea vânatului sălbatic.

Menționăm că, începând cu luna mai 2020, în mai multe țări în care boala nu este endemică au fost identificate cazuri de variola maimuței la persoane. Mai exact, din data de 21 mai, 92 de cazuri confirmate de laborator și 28 de cazuri suspectate de variola maimuței cu investigații în curs au fost raportate la OMS din 12 state membre care nu sunt endemice pentru virusul variolei maimuței. OMS anunță că studiile sunt în curs de desfășurare în țările afectate pentru a determina sursa de infecție a fiecărui caz identificat.

Unde-și petrece vacanța Nelly Ciobanu!
Articolul anterior
Fotografa Ellene Mocrii a învins boala!
Articolul următor