Şocant! 1,5 milioane de victime ale recoltării forţate de organe în China

Un raport publicat recent arată că în China se practică recoltarea de organe a deţinuţilor politic, considerată de către activiştii din domeniul protecţiei drepturilor omului drept o crimă organizată la scară naţională în această ţară. Mai multe investigaţii efectuate de către jurnalişti occidentali şi americani au scos la iveală detalii şocante despre ,,industria transplantului’’ din China.

separator

jaccil

Scandalul este cunoscut de mai mulţi ani

În urma unor investigaţii efectuate de ziarul Epoch Times, în 2006, doi canadieni, un fost secretar de stat, David Kilgour, şi avocatul David Matas, au publicat un raport desfăşurat pe parcursul a doi ani. După un an, în care au apărut noi dovezi şi ancheta a fost continuată, raportul a fost actualizat, iar în 2009, după apariţia altor dovezi, inclusiv mărturii ale victimelor macabrei industrii, cei doi au publicat cel de-al treilea raport în cartea ,,Recoltarea Sângeroasă’’, pentru care au fost nominalizaţi la Premiul Nobel pentru Pace în 2010.

Concluzia anchetei este că ,,regimul chinez s-a angajat în uciderea în masă a deţinuţilor politic”. Noile dovezi strânse dezvăluie amploarea jafului de organe din China. În jur de 1,5 milioane de deţinuţi politic au devenit victimele unei industrii macabre, secrete, organizată de partidul-stat comunist, arată cercetările.

Organele victimelor sunt extrase cu forţa şi vândute pentru profit, de miliarde de dolari

Se practică în spitalele de pe întinsul Chinei. Marea majoritate a victimelor sunt oameni nevinovaţi, în mare parte ,,practicanţi Falun Gong – o antică şcoală de qigong care cuprinde un set de exerciţii lente, meditative, cu un standard moral bazat pe principiile adevăr, compasiune, toleranţă”.

Autorii raportului, au examinat programele de transplant aparţinând unui număr de peste 700 de spitale din China, rapoarte mass-media, propaganda oficială, reviste medicale, site-uri ale spitalelor şi un mare număr de site-uri web arhivate. Au fost analizate inclusiv veniturile spitalelor, ritmul uimitor de creştere al infrastructurii spitaliceşti de transplant din China, numărul de paturi, personalul chirurgical, programele de instruire, fondurile acordate de stat, etc.

“Concluzia finală a acestui raport actualizat este faptul că regimul chinez s-a angajat în uciderea în masă a deţinuţilor politic, în scopul de a obţine organe pentru transplant. Trecem prin mai mult de 700 de spitale, unele dintre ele în detaliu. Ajungem la cifra oficială raportată, de 10 mii de cazuri de transplanturi anual, analizând doar volumul transplanturilor efectuate la câteva spitale. În realitate, avem de a face cu un multiplu al acestui număr. Multe dintre spitale sunt relativ noi, sau au aripi noi de transplant sau paturi nou adăugate. Acest lucru nu s-ar fi întâmplat fără siguranţa că aprovizionarea cu organe va continua”, a declarat avocatul David Matas.

În China se fac cu mult mai multe operaţii de transplant, decât numărul prezentat în datele oficiale 

Cu toate că Partidul Comunist susţine că în China se fac anual doar circa 10.000 de transplanturi de organe, raportul celor trei arată că transplanturile au devenit o industrie masivă în China, numărul acestora fiind de multe ori mai mare decât se ştia anterior. Potrivit analizei, spitalele chineze au transplantat între 60.000 şi 100.000 de organe anual, începând cu anul 2000, totalizând până în prezent aproximativ 1,5 milioane de cazuri.

Deşi recoltarea de organe de la deţinuţi se practică în China de câteva zeci de ani, amploarea fenomenului a căpătat proporţii naţionale începând cu anul 2000, la circa un an după ce liderul Partidului Comunist Chinez, Jiang Zemin, a ordonat persecuţia împotriva practicanţilor Falun Gong.

,,Genocidul lent”

Genocidul lent, aşa cum îl numesc Matas, Kilgour şi Gutmann, a început în 1999, când numărul aderenţilor Falun Gong îl depăşea pe cel al membrilor de Partid – conform informaţiilor făcute publice chiar de conducerea comunistă a Chinei, arată cercetătorii.

De-a lungul celor 17 ani, milioane de practicanţi Falun Gong au fost aruncaţi în lagăre de muncă, închisori negre, centre de spălare a creierului, unde au fost bătuţi şi torturaţi pentru a renunţa la convingerile lor spirituale. Persecuţia a culminat cu dezvoltarea acestei industrii bazate pe jaful de organe, transformând un grup persecutat într-o uriaşă bancă de organe.

China a devenit astfel singurul stat în care prelevarea de organe este folosită ca metodă de execuţie şi eradicare politică. În spitalele din China timpul de aşteptare pentru un organ este de doar două-trei săptămâni – ceva de neimaginat în alte ţări. Victime ale acestui sistem macabru de “exploatare” a prizonierilor de conştiinţă au devenit, pe lângă practicanţii Falun Gong, şi creştini, uiguri sau tibetani”.

Acest nou tip de crimă – recoltarea forţată de organe de la deţinuţii politic – a intrat în atenţia Organizaţiei Mondiale pentru Investigarea Persecuţiei Falun Gong (WOIPFG – World Organization to Investigate the Persecution of Falun Gong) care şi-a început anchetele în martie 2006.

Şapte ani mai târziu, Parlamentul European a emis o rezoluţie prin care China este chemată să “pună capăt imediat practicii de recoltare de organe de la deţinuţi politic”.

Pe 13 iunie anul curent, Camera Reprezentanţilor din Congresul american a adoptat în unanimitate o rezoluţie care condamnă recoltarea forţată de organe de la practicanţii Falun Gong şi de la alţi deţinuţi politic din China.

Miercuri, 29 iunie, anul 2016, autorii raportului vor prezenta concluziile în Parlamentul European. Descoperirile lor au potenţialul de a schimba fundamental modul în care operează industria de transplant de organe.

sursa

Unde-și petrece vacanța Nelly Ciobanu!
Articolul anterior
Fotografa Ellene Mocrii a învins boala!
Articolul următor
Alte articole interesante