Suferă de o boală rară! Povestea tânărului care riscă să moară dacă adoarme

Când s-a născut, medicii i-au dat doar câteva săptămâni de trăit. Însă anul acesta, adolescentul va împlini 18 ani. Liam este unul din cei 1.500 de oameni din întreaga lume care suferă de sindromul de hipoventilație centrală congenitală, iar unul dintre simptomele bolii este că, dacă adoarme, există riscul să i se oprească respirația.

separator
adolescent

Afecțiunea îi afectează sistemul central și autonom nervos, care controlează funcții vitale, precum tensiunea arterială, bătăile inimii și respirația. Dacă este lăsată să scape de sub control, această boală i-ar putea afecta organele interne, în special creierul, iar în cele din urmă, ar muri.

În fiecare noapte, Liam se bazează pe un ventilator care să îl țină în viață și este însoțit în permanență de un îngrijitor, în caz că ceva nu merge cum trebuie. De asemenea, folosește un pat electric.

În ciuda faptului că boala îi afectează și capacitatea cognitivă, Liam a reușit să se dezvolte aproape ca un adolescent normal. Băiatul este pasionat de Lego și îi place să se joace pe calculator.

Până la ora actuală, nu s-a aflat cum îi vor fi afectate abilitățile de a învăța pe termen lung, dar nici ce speranță de viață are acum.

Sindromul de hipoventilație centrală congenitală, boală numită și sindromul Blestemului lui Ondine este o maladie respiratorie, caracterizată prin sistarea respirației în mod subit în timpul somnului.

sursa

Băiatul născut cu două fețe din cauza unei afecțiuni extrem de rare a împlinit 18 ani, în ciuda avertizărilor medicilor că nu va putea supraviețui

Un băiat născut cu o afecțiune extrem de rară, care îi conferă două fețe, a sfidat șansele și a împlinit 18 ani, în ciuda faptului că medicii i-au avertizat părinții că probabil nu va supraviețui copilăriei.

Bebelus Picioare Neizolat Nou - Fotografie gratuită pe Pixabay

Un băiat născut cu două fețe a uimit lumea medicală, sărbătorind împlinirea vârstei de 18 ani – când experții credeau că nu va ajunge la adolescență. Tres Johnson, din Missouri, SUA, are ceea ce se numește duplicare craniofacială, cauzată de gena „Sonic the Hedgehog” (SHH).

Gena este denumită astfel deoarece este acoperită cu denticule – puncte mici care seamănă cu țepușele unui arici. Aceasta deformează creșterea craniului uman, ceea ce face ca bolnavii să aibă o speranță de viață de doar zece ani, iar afecțiunea este atât de rară încât afectează doar 36 de persoane din întreaga lume.

Tres s-a născut cu o despicătură atât de mare încât îi urca până la nivelul pasajului nazal, dezvăluindu-i cavitatea sinusală. El suferea până la 400 de crize pe zi, pe lângă dificultățile cognitive.

Mama lui Tres și îngrijitoarea cu normă întreagă, Brandy, în vârstă de 40 de ani, a declarat pentru The Sun în 2017: „Un ochi al lui arăta ca și cum ar fi fost bombat și celălalt aspirat, deoarece ochii lui sunt mai îndepărtați.”

Cu toate acestea, viața lui Tres a fost îmbunătățită drastic de medicamente, iar părinții săi consideră că utilizarea uleiului de canabis a redus numărul de crize la doar 40 pe zi. De asemenea, aspectul fizic al lui Tres a fost modificat – i s-a închis fisura și i s-a remodelat craniul.

Brandy și-a amintit momentul în care și-a văzut fiul pentru prima dată după ce l-a născut: „Când l-au adus în camera mea, era conectat la o cutie de transport cu toate monitoarele sale, singurul lucru pe care puteam să-l ating era piciorul său.

„Medicii nu aveau de gând să îl susțină pe Tres și plănuiau să îl lase să moară dacă soțul meu nu ar fi luptat pentru el. Odată ce am aflat că este aici și că este încă în viață, asta a fost tot ce a contat pentru noi, am fost întotdeauna în această situație pentru un termen lung.”

Cuplul a luat decizia de a folosi uleiul de canabis pentru a-și trata fiul în urmă cu șapte ani. „Ni s-a spus că medicii nu mai puteau face nimic pentru el”, a declarat Brandy.

„Am făcut o mulțime de cercetări și în prima săptămână în care am folosit Cannabidiol, crizele sale au scăzut la mai puțin de 40 pe zi, iar în peste doi ani a avut o reducere de peste 90% a crizelor. Se îmbunătățește din punct de vedere cognitiv, iar mărimea lui mai mult decât s-a dublat, era sub 40 de kilograme și acum se apropie de 34 de kilograme, este în mod constant mai puternic și mai inteligent. Folosirea uleiului de canabis este cea mai bună decizie pe care am luat-o vreodată.”

În timp ce Tres are capacitatea mentală a unui copil mic, Brandy a explicat că face salturi și progrese în toate domeniile vieții. Cu toate acestea, familia s-a luptat să găsească asistență medicală, deoarece afecțiunea lui Tres este foarte rară.

„Un doctor ne-a oferit o „operație miraculoasă” pentru a-l face să arate normal, dar nu-mi pasă cum arată, important este că este în viață și se simte bine”, a spus Brandy.

sursa

Ce alimente nu trebuie să combinăm niciodată cu medicamente

Unele alimente interacționează cu medicamentele. Luăm exemplul vegetalelor, care au vitamina K. Nu se iau în combinație cu medicamentele anti-coagulante, scrie stirileprotv.ro.

Toată lumea știe că nu e bine să bei alcool atunci când iei medicamente. Cât este de adevărat și cum potențează anumite alimente efectul pastilelor? Merită discutat.

Alcoolul combinat cu medicamente

Alcoolul scade metabolizarea substanțelor active și crește efectul medicamentelor. Nu trebuie asociat cu analgezice, tranchilizante, antidepresive, antialergice. Consumul simultan de alcool și medicamente dublează inclusiv efectele alcoolului, veți avea senzația că ați băut de două ori mai mult.

Efectul sucului de grapefruit și lactatelor asupra medicamentelor

Sucul de grapefruit are efect negativ pe 20 de tipuri de medicamente: antihipertensive, anticoagulante, antihistaminice, antivirale, sedative, hormoni. El blochează descompunerea medicamentelor, prin urmare substanțele active se vor acumula în organism și pot ajunge la un nivel toxic.

Laptele și produsele lactate conțin calciu care formează compuși insolubili cu anumite substanțe active din medicamente. Asocierea lapte-medicamente poate determina iritație gastrică și reflux, pentru că laptele dizolvă rapid pelicula protectoare a pilulelor.

Cum afectează medicamentele consumul de broccoli, spanac și pătrunjel

Alimentele bogate în vitamina K (varză, broccoli, spanac, avocado, pătrunjel) intră în competiție cu medicamentele anticoagulante și cresc riscul de formare de cheaguri de sânge. Dacă urmați un tratament antitrombotic, el poate fi afectat de vitamina K prezentă natural în mâncare.

Suplimentele cu fier sau alimentele bogate în fier (ficat, spanac, broccoli, pătrunjel, kiwi, citrice) modifică pH-ul intestinal și formează complexe insolubile cu medicamentele. Fierul scade efectul medicamentelor antihipertensive, penicilinei și hormonilor.

Ce nu trebuie să consume pacienții care iau medicamente antihipertensive

Produsele fermentate de tip bere, vin roșu, murături, drojdie conțin tiramină, o substanță care crește tensiunea arterială. Deci medicația antihipertensivă nu trebuie asociată cu consumul de alimente fermentate.

Atenție, cerealele integrale consumate în exces accelerează tranzitul intestinal și scad absorbția substanțelor active din medicamente. Același efect negativ îl are și consumul de fructe bogate în sorbitol (prune sau smochine).

Infecția cu transmitere sexuală „netratabilă” care se răspândește în tăcere: poate provoca infertilitate, avorturi spontane și alte complicații medicale

Unitatea de sănătate sexuală a NHS Devon, Marea Britanie, a dezvăluit că infecția numită Mycoplasma genitalium se dovedește a fi rezistentă la antibiotice. Oamenii de știință spun că un element îngrijorător al bolii este faptul că există puține informații despre ea din cauza lipsei de teste. Organizația a avertizat asupra unei creșteri „scăpate de sub control” a numărului de cazuri de boli cu transmitere sexuală.

Patru boli cu transmitere sexuală care se pot lua chiar dacă folosești  prezervativul | Unica.md

Este „imposibil de vindecat”, provoacă „dureri genitale, sângerări și umflături”, poate fi chiar cauza infertilității și a avortului spontan, provoacă tulburări imunologice, ,,autoime”, în corp, și inflamații ale articulațiilor, susțin experții.

Mycoplasma genitalium se dovedește a fi, de asemenea, rezistentă la antibiotice.

Infecția cu transmitere sexuală (ITS) nu necesită contact direct, deoarece chiar și „atingerea” sexuală ar putea răspândi afecțiunea. Unitatea de sănătate sexuală a NHS Devon a dezvăluit că „cercetează mai multe despre” această infecție.

Până în prezent, s-a stabilit că infecția bacteriană poate fi transmisă prin sex normal și anal. Stafford a cerut mai multe cercetări și teste pentru această boală cu transmitere sexuală în această săptămână, în timpul conferinței pentru prevenirea bolilor cu transmitere sexuală a Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

Organizația a avertizat asupra unei creșteri „scăpate de sub control” a numărului de cazuri de boli cu transmitere sexuală în SUA. „Se crede că până la unul din 50 de adulți din Anglia este în prezent purtător de Mycoplasma genitalium”, a declarat NHS.

Adăugând la lista de simptome posibile, la bărbați, Mycoplasma genitalium poate duce la arsuri sau mâncărimi la nivelul uretrei (tubul care transportă urina în afara corpului), disconfort sau secreții și dureri la nivelul testiculelor.

„ Mycoplasma genitalium este, de asemenea, considerat a fi o cauză potențială a travaliului precoce și a avortului spontan la femeile însărcinate”, a adăugat NHS. S-a demonstrat că Mycoplasma genitalium este o cauză a bolii inflamatorii pelviene (PID), o „cauză majoră” de fertilitate redusă.

sursa

Cele mai cancerigene alimente pe care le consumi frecvent
Articolul anterior
Incendiu puternic în centrul Moscovei
Articolul următor