Suntem în prag de epidemie! În spitale nu mai există paturi pentru internarea bolnavilor

Ministrul Sănătății, Mircea Buga, a declarat după ședința Guvernului că dacă tendința se va menține încă două săptămâni, în țară va fi declarată stare de epidemie. Potrivit datelor prezentate de Mircea Buga, la ora actuală în țară sunt înregistrate 316 cazuri de gripă, 120 805 de infecții acute ale căilor respiratorii și 34 501 de infecții acute severe care includ bronșite și pneumonii.

separator
mircea-buga-despre-gripa-este-o-situatie-complicata-suntem-in-prag-de-epidemie

Buga a rugat populația să nu intre în panică. „Este o situație complicată, dar nu este epidemie. Din păcate, din cauza informațiilor uneori exagerate din mass-media, mulți cetățeni se agită și se adresează direct la spitale chiar dacă de multe ori nu este cazul. Au decedat șase persoane din cauza gripei. Tulpina virusului a fost diferită. Nu este vorba de gripă pandemică sau de AH1N1, ci de gripă sezonieră. Toate tulpinile existente sunt de gripă sezonieră și ele toate au fost luate în considerație la vaccinare”, a declarat Mircea Buga, pentru mednews.md.

Ministrul Sănătății a spus că dacă situația se va înrăutăți, Ministerul Sănătății dispune de instrumentele necesare pentru a reacționa și mai hotărât. „Așteptăm să vedem următoarele două săptămâni dacă vom depăși pragul epidemic. Dacă se va întâmpla – urmează să convocăm comisiile pentru situații excepționale și să declarăm epidemie”, a explicat Buga. El a spus că astăzi a fost semnat un ordin special privind paturile suplimentare în spitale. „Am decis amplasarea a 330 de paturi suplimentare la necesitate în spitalele din țară. De asemenea, am dispus ca instituțiile de medicină primară și spitalele să aprecieze corect starea de sănătate a pacienților, pentru că nu în toate cazurile aceștia trebuie internați”, a spus Buga.

Citeste mai mult pe www.mednews.md

5 greșeli vestimentare care te îmbătrânesc!
Articolul anterior
Copiii-bufniţă care nu dorm niciodată! Cum le afectează sănătatea noile tehnologii
Articolul următor
Alte articole interesante