„Super-mierea”, un aliment mai tare decât antibioticele!

A

separator
început să fie folosit un nou tip de miere, pentru tratarea rănilor, a infecţiilor şi a plăgilor chirurgicale. Aceasta distruge un număr mare de bacterii, fungi şi paraziţi, inclusiv unii microbi rezistenţi la antibiotice.

Noul produs, numit Surgihoney, a fost testat timp de peste un an în spitalele din combinatul britanic Hampshire, fiind utilizat pentru îngrijirea bebeluşilor, a lăuzelor, a bătrânilor şi a pacienţilor bolnavi de cancer.  „Super-mierea” a dat rezultate atât de bune, încât, recent, a fost emisă autorizaţia pentru utilizarea ei pe scară largă în spitale.

sorina

Puterile acestei super-mieri par să fie cu adevărat excepţionale. Rănile şi ulceraţiile, inclusiv cele infectate cu periculosul stafilococ rezistent la numeroase antibiotice, s-au vindecat în câteva zile.  Iar numărul femeilor care sufereau infecţii după naşterea prin cezariană s-a redus la jumătate.

Surgihoney a fost, de asemenea, folosită pentru tratarea rănilor soldaţilor întorşi din Afghanistan, ca şi în tratamentul acneei şi pentru a proteja pielea pacienţilor cu cancer, care aveau implantat un cateter pentru chimioterapie.

Conform declaraţiilor dr. Matthew Dryden, microbiolog în cadrul organizaţiei Hampshire Hospitals NHS Foundation Trust, acest produs ar putea revoluţiona tratamentul plăgilor în întreaga lume. Unul dintre marile atuuri ale mierii Surgihoney este faptul că ea nu numai că distruge agenţii patogeni care infectează rănile, dar ajută şi la cicatrizare.

Miere albine Aloe Vera Forever

„Super-mierea” nu este disponibilă comercial, deocamdată, dar recent a fost aprobată utilizarea ei în unităţile medicale britanice.

Sursa

Află cum poți scăpa de crampele musculare!
Articolul anterior
Anna Semenovich, Natasha Koroleva și alte vedete rusești în vacanță! Poze
Articolul următor
Alte articole interesante