Suplimentul alimentar care ar fi distrus ficatul unui bărbat sănătos!

Jim McCants, un american din Dallas, Texas, susține că în urma consumului de suplimente alimentare s-a ales cu ficatul distrus, pentru care are nevoie de un transplant.

separator

Totul ar fi început când a atins vârsra de 50 de ani. Speriat de faptul că tatăl său a murit la 59 de ani în urma unui infact, Jim a decis să-și schimbe stilul de viață într-unul mai sănatos: a făcut exerciții fizice, a slăbit, a adoptat o dietă sănătoasă la care a adăugat capsule de ceai verde.

Însă după ce fiul său a absolvit facultatea, Jim a ajuns la spital cu leziune grave de ficat. Medicii care l-au consultat și i-au transmis că are nevoie de un transplant au exclus faptul că acesta s-a îmbolnăvit din cauza alcoolului. Bărbatul a mărturisit că nu era consumator de vin sau spirtoase și că obișnuia să bea șase beri pe an. Jim nu a luat niciodată medicamente și nici nu a fumat.

Singurele pastile pe care le lua erau suplimentele de ceai verde despre care a auzit că au beneficii cardiace. Aceste suplimente au devenit extrem de populare în ultimii ani, fiind promovate online ca aducând beneficii antioxidante. Totodată ajută la pierderea în grutate și previn cancerul.

”Dacă bei ceai verde în cantități moderate, nu ești în pericol. Riscul intervine pentru cei care consumă extracte concentrate” a spus profesorul Herbert Bonkovsky, director al unei universități de medicină din Carolina de Nord.

Aceste suplimente care au intrat pe piața din SUA și din Europa sunt considerate alimente, nu medicamente, astfel că nu au fost testate extensiv iar medicii nu știu exact cum ne influențează sănătatea.

Au apărut îngrijorări în legătură cu un ingredient potențial toxic – Galat de ep-igalocatehină, cunoscut sub numele de 3-galat de epigalocatehină – EGCG – un tip de catehină. Există un număr de factori care ar putea predispune o persoană să fie afectată de EGCG, inclusiv factori genetici, dar și modul în care suplimentele sunt folosite. ”Unii oameni iau aceste suplimente ca să slăbească, nu mănâncă. Știm de la testele pe animale că cele care nu mâncau absorbeau o cantitate mai mare de catehine decât animalele sătule. Ar putea fi vorba și de alți factori: medicamente, substanțe chimice, alcool care contribuie.” a spus profesorul Bonkovsky.

Sursa

Primele imagini cu bebelușul regal. Vezi cu cine seamănă
Articolul anterior
Ultima lună de primăvară vine cu reduceri mari la produsele dermato-cosmetice, inclusiv cele cu protecție solară!
Articolul următor
Alte articole interesante