Ţara care interzice consumul gumei de mestecat

De câte ori nu s-a întâmplat să mergi într-o zi de vară pe asfaltul însorit şi să ţi se lipească gumele de mestecat de pantofi la tot pasul? Interdicţia consumului de gumă de mestecat a fost la un moment dat interzisă în Singapore, alături de alte legi, care vizează gunoiul, traversarea prin locuri nepermise sau urinatul pe stradă, în afara unei toalete.

separator

vvDatorită spiritului de iniţiativă şi a legilor aspre, Lee Kuan Yew, devenit Prim-Ministru al ţării în 1965, a reuşit să transforme micul port sărac, cu puţine resurse, Singapore, într-un centru comercial cunoscut la nivel global, o oază prosperă aflată într-o regiune de lumea a treia.

Prim-Ministrul, în primul rând, ţinea foarte mult la păstrarea curăţeniei şi la adoptarea unui comportament potrivit al locuitorilor acestei ţări, din acest motiv interzicând consumului de gumă de mestecat în Singapore.

Singapore a depăşit în scurt timp ţări dezvoltate, în ceea ce priveşte curăţenia şi eficienţa sistemului de transport.

În cartea sa ”Giants of Asia: Conversations with Lee Kuan Yew”, scriitorul Tom Plate notează: ”Timp de mulţi ani, m-a pus pe gânduri problema gumei de mestecat, însă am ajuns în cele din urmă să înţeleg că tendinţa de a lipi bucăţile de gumă de mestecat în diverse locuri era privită de autorităţi drept un fel de atac asupra ambiţiei statului Singapore de a fi perfect”.

sursa

Iată cum arată inelul de căsătorie a Xeniei Deli!
Articolul anterior
Cel mai scump gem din lume se vinde cu 365 de euro borcanul! Cum se prepară
Articolul următor
Alte articole interesante