Un medic din China va face primul transplant de cap din lume unui bolnav ce suferă de paralizie

 Medicul chinez Xioping Ren susţine că este tot mai aproape de realizarea visului său. Acesta doreşte să salveze soarta a mii de oameni ce suferă de paralizie a corpului, prin efectuarea operaţiei de transplant de cap.

separator

dr. ren

După ce a şocat lumea cu intervenţia de transplant de cap pe şoareci şi o maimuţă, medicul chinez Dr. Xioping Ren spune că echipa sa îşi va îndeplini obiectivul propus şi că anul viitor ar putea să realizeze operaţia de transplant de cap uman în cazul lui Valeri Spiridonov, un cetăţean de origine rusă, în vârstă de 31 de ani, ce suferă de paralizie.

Omul de știință, Dr. Xioping Ren supranumit şi „doctorul Frankenstein de China” ar 55 de ani şi timp de 15 ani a lucrat în Statele Unite. Recent, specialistul a declarat pentru Daily Mail că acum echipa este pe punctul de a face o descoperire istorică.

„Ne apropiem de obiectivul nostru, acela de a face un transplant de cap uman, Nu putem spune că acest lucru se va întâmpla chiar mâine, dar nici nu excludem că nu se va întâmpla anul viitor. Îmi fac munca mea în calitate de om de știință.”

Dr. Ren ar putea să efectueze operația în cazul lui Valeri Spiridonov. Acesta are 31 de ani şi suferă de atrofie musculară severă cronică.

Operaţia de transplant de cap este un subiect sensibil și foarte controversat, însă medicul doreşte ca prin munca sa poată salva o mulțime de vieți, mii de oameni ce suferă de paralizie de la gât în jos şi care nu pot să se mişte, precum şi altele care se îmbolnăvesc de cancer, iar, potrivit savantului, societatea ar trebui să depășească dezgustul ideii precum că acest lucru nu este unul de bună moralitate.

„Mulţi oameni consideră că transplantul de cap nu este un lucru etic. Însă care este esența unui om? Omul este de fapt creierul, nu corpul său. Corpul este doar un organ”, a declarat Ren.

Şi președintele Chinei, Xi Jinping, a ordonat oamenilor de știință chinezi să realizeze ceea ce numeşte el ,,visul chinezesc”. Guvernul chinez a investit un milion de euro pentru a dota laboratorul de la Universitatea din Cincinnati cu echipamente tehnice moderne.

Teribil. Ce a destăinuit Lera Kudryavtseva despre Dmitrii Shepelev!
Articolul anterior
Mănâncă trei banane şi primeşte 900 de dolari. Care sunt condiţiile
Articolul următor
Alte articole interesante