Un medic ginecolog din Bălți a fost condamnat la închisoare pentru ucidere din culpă!

Un medic obstetrician-ginecolog de la Centrul Perinatal din municipiul Bălţi a fost condamnat la închisoare, cu executare, pentru neglijenţă la acordarea asistenţei medicale, soldată cu decesul unei paciente şi a unui nou-născut, relatează realitatea.md.

separator
ooo

Procuratura municipiului Bălţi a demonstrat că, la finele anului 2012, asistând la naşterea unui nou-născut, medicul a permis externarea prematură a mamei copilului fără a-i examina starea sănătăţii. Din cauza agravării stării sănătăţii femeii, cauzată de infecţie, aceasta a fost internată în spital după o săptămână de la naştere, suferind o intervenţie chirurgicală în urma căreia a decedat.

Într-un alt episod, medicul nu a diagnosticat corect starea unei paciente care trebuia să nască, iar din motive că nu a finisat naşterea prin cezariană, copilul s-a născut mort. Expertizele dispuse de procurori pe caz au concluzionat că între deficienţele în acordarea îngrijirilor medicale şi consecinţele care au condus la decesul victimelor, există o legătură de cauzalitate directă.

Fiind audiat de procurori, inculpatul nu şi-a recunoscut vinovăţia în comiterea infracţiunii incriminate.

În baza probelor administrate, medicul a fost condamnat la 2 ani de detenţie şi privat de dreptul de a ocupa funcţii în domeniul medicinii timp de 4 ani.

Prin aceeaşi sentinţă, s-a dispus încasarea din contul inculpatului în beneficiul succesorilor părţilor vătămate a unei sume de 339 mii lei drept prejudiciu moral şi material cauzat prin infracţiune. Sentinţa este cu drept de atac în instanţa superioară de judecată.

Pentru ce branduri autohtone au optat persoanele publice în cadrul Moldova Fashion Days
Articolul anterior
Reduceri fulger pentru mămicile cu pici!
Articolul următor
Alte articole interesante