Un oraş din Canada va interzice vânzarea apei în sticle de plastic

După ce au votat legea cu privire la interzicerea folosirii pungilor de plastic, autorităţile din oraşul Montreal, Canada, vor să pună interdicţie şi asupra utilzării sticlelor de plastic.

separator

Denis Coderre, primarul orașului canadian Montreal, intenţionează să interzică vânzarea de apă în sticle de plastic, iar asta după ce interdicția asupra folosirii pungilor de plastic va intra în vigoare la începutul lui 2018.

bottles

”Am abordat subiectul sticlelor de plastic pentru că sunt o mare problemă de mediu. Peste 700 de milioane de sticle de plastic de unică folosință ajung anual la gropile de gunoi din Quebec. În Montreal, suntem norocoși să avem apă excelentă la robinet, care este permanent testată de mai multe ori în timpul zilei. Tindem să uităm că apa noastră este de calitate foarte bună și că anumite companii chiar o îmbuteliază direct, punându-i apoi pe oameni să plătească pentru ea.” a declarat Denis Coderre.

Dacă interdicția va intra în vigoare, Montreal va deveni primul oraş din lume care interzice folosirea pungilor şi sticlelor de plastic.

Vezi ce pericole ascunde plasticul din bucătăria ta!

Până în acest moment, doar orășelul australian Bundanoon şi Concord din SUA, au interzis cu desăvârșire sticlele de plastic.

Asociația pentru Apă Îmbuteliată din Quebec a reacționat ferm la această veste. Aceștia au criticat decizia municipalității de a interzice doar vânzarea apei îmbuteliate în plastic. Experţii susţin că şi vânzarea băuturilor carbogazoase în sticle de plastic ar trebui interzisă.

Biberoanele din sticlă sau plastic?

În același timp, unii politicieni din administrația orașului canadian, precum Mannon Masse, din partea Partidului Quebec Solidaire, este de părere că sticlele de plastic ar trebui interzise indiferent de conținutul lor.

sursa

Trucuri prin care să accelerezi creșterea părului înainte de nuntă
Articolul anterior
Declaraţia unui expert: ,,Bolile ni se trag de la excesul de alimente’’!
Articolul următor
Alte articole interesante