Un test de salivă capabil să prezică riscul de cancer mamar și de prostată

Pe piața britanică va fi lansat un test de salivă, care va costa doar 5 lire sterline

separator
(5,9 euro) și va prezice riscul de cancer mamar și de prostată. Testul a fost realizat de o echipă medicală de la Cancer Research UK, coordonată de medicul Harpal Kumar.

prima imagine

Cercetătorii britanici speră să identifice cu ajutorul noului test persoanele care prezintă cele mai mari riscuri medicale, pentru a putea să le monitorizeze şi să trateze astfel tumorile din faze incipiente.

article-1201301-05CB7693000005DC-82_468x286Rezultatele studiului clinic ar putea conduce la obţinerea unui nou medicament contra cancerului şi la obţinerea unui alt test, capabil să prezică riscul de cancer ovarian. Aceeaşi tehnică ar putea fi utilizată pentru analizarea riscului de cancer intestinal şi cancer pulmonar.

Pentru fabricarea noului test de salivă, savanţii britanici au avut nevoie de patru ani de analize minuţioase, realizate de peste 1.000 de cercetători, pe un eşantion de peste 200.000 de persoane.

Test-de-saliva-care-depisteaza-cancerulLa început, probele recoltate vor fi trimise la un laborator pentru a fi analizate. Într-un viitor apropiat însă, va fi posibil ca o nouă generaţie de teste să ofere rezultate instantaneu, chiar în cabinetul medicilor de familie.

Sursa: http://www.csid.ro

A făcut un membru al juriului să se târască pe jos în faţa lui!
Articolul anterior
A murit la 26 de ani din cauza pastilelor de slăbire
Articolul următor
Alte articole interesante