Vaccin anti-fumat

Se pare că viciul fumatului va rămâne în trecut pentru că savanţii americani au inventat vaccinul contra dependenţei de nicotină şi au experimentat-o cu succes pe şoriceii de laborator.

separator

Toate încercările anterioare de a crea un vaccin împotriva fumatului eşuau, deoarece  acestea nu treceau testarea experimentelor clinice. Cauza fiind faptul că toate aveau în coponența lor  anticorpi împotriva nicotinei, iar efectul dura doar câteva săptămâni de la vaccinare, după care era necesar  revaccinarea cu acest scump preparat medicamentos. Mai mult, în procesul de cercetare aceste vaccine au arătat nişte rezultate dubioase.

Cum funcționează vaccinul?

Vaccinul se prepară pe bază de microorganisme. Când vaccinul pătrunde în organism, sistemul imunitar îl depistează şi începe să formeze anticorpi, ceea ce duce la formarea imunităţii. Dacă mai apoi persoana se întâlneşte cu catalizatorul  infecţiei, el nu se va îmbolnăvi deoarece organismul este deja gata de o eventuală întâlnire cu virusul.

În legătură cu faptul că moleculele nicotinei au mărimi exagerat de mici, sistemul imunitar nu le recunoaşte. Iar  formarea vaccinului pe bază de molecule de nicotină ar fi foarte eficient, iar organismul ar putea reacţiona mereu oferindu-ne şansa să fim sănătoşi.

Noul vaccin

Pentru crearea noului vaccin savanţii au folosit legătura genetică a anticorpilor împotriva nicotinei, pe care au introdus-o în informaţia genetică a virusului inofensiv pentru om. Informaţia genetică a virusului  deasemenea conţinea date despre faptul că vaccinul trebuie să nimerească în celulele ficatului. După ce vaccinul nimereşte în ficat, legătura genetică a anticorpilor  se aliniază în coloane şi rânduri care formează un tip de plasă şi încep să formeze o protecţie pentru organism.

Rezultate experimentului noului vaccin

Dacă următoarele experimente vor fi satisfăcătoare, atunci vaccinul va deveni  un preparat foarte bun pentru oamenii care vor să lase fumatul: vaccinului nu va permite persoanei să primească satisfacţie de la tutun, ba din contra, va trezi senzaţii neplăcute şi astfel va scăpa de dependența de fumat.

Vaccinul va putea fi folosit şi de persoanele care nu au fumat niciodată, în mod de profilaxie.

Sursa: www.zdorovieinfo.ru

 

Abdomenul perfect a lui Van Damme la 52 de ani!
Articolul anterior
Rolul glucidelor în alimentaţie
Articolul următor
Alte articole interesante