Vaccinul periculos care zguduie Franţa! Medic:,,Nu vă lăsaţi manipulaţi!’’

 Problema unui vaccin nou, hexavalent, destinat imunizării nou-născuţilor şi suspectat de reacţii adverse serioase, a generat un scandal uriaş în Franţa. Peste un milion de francezi au semnat o petiţie on-line în care cer autorităţilor să anuleze de urgenţă ordinul de vaccinare obligatorie a copiilor cu vaccinul hexavalent, iar asta după ce a ieşit la iveală faptul că vaccinul poate prezenta mai multe pericole pentru sănătate. Care sunt acestea?

separator

Collage

După ce Ministerul Sănătăţii din Franţa a introdus în programul de vaccinare obligatorie a copiilor sub vârsta de şase ani un nou vaccin, Infanrix hexa, în locul celui vechi existent, vaccinul DTpolio simplu, problema imunizării copiilor s-a transformat într-un coşmar pentru părinţii francezi.

Problema este că Infanrix hexa are în componenţa sa aluminiu şi formaldehidă, două substanțe periculoase, mai ales pentru sugari. În plus, vaccinul este creat să imunizeze contra a 6 maladii deodată.

Petiţionarii, între care părinţi, medici, activişti sociali, înalţi funcţionari din sănătate, se împotrivesc utilizării vaccinului, invocând că acesta ar putea fi responsabil de complicaţii medicale serioase, întrucât supune statusul imunitar al organismului unui ,,şoc’’, imunizând concomitent contra a şase maladii, conţine substanţe toxice, precum aluminiu şi formaldehidă şi creşte totodată riscul de miofasciită, scleroză multiplă şi boli autoimune la copii.

Şi Thomas Dietrich, înalt funcționar în Ministerul Sănătății din Franța, a demisionat după ce autorităţile franceze au încercat să împiedice o dezbatere publică pe problema vacinării.

Între timp, numărul semnatarilor petiţiei adresată Ministerului Sănătăţii a depăşit cifra de un milion. Părinţii nu mai doresc să-şi expună copiii pericolelor atunci când recurg la procedura de vaccinare, cu atât mai mult cu cât Thomas Dietrich a menţionat că acest lucru s-ar face cu banii cetățenilor francezi şi în detrimentul lor, potrivit activenews.ro.

Iată ce este stipulat în petiţia publicată pe site-ul l’Institut pour la Protection de la Santé Naturelle:

,,Petiţie adresată Ministrului Sănătăţii, Dnei Marisol Tourraine! Stimată Doamnă ministră, după cum bine ştiţi, vaccinul obligatoriu DTpolio pentru copiii mai mici de 6 ani nu mai este comercializat în Franța de către companiile farmaceutice încă din anul 2008. Din anul 2014, lipseşte pe scară largă vaccinul tetravalent (DTP-pertussis) şi vaccinul pentavalent (DTP-Hib-Pertussis). Ca urmare, părinții au posibilitatea să aleagă, în temeiul legii, dacă lasă copiii nevaccinaţi şi îşi asumă astfel riscurile medicale de îmbolnăvire ori excludere din creșe, școli și alte servicii publice ori îî vaccinează cu un vaccin hexavalent DTP-Hib-Pertussis-hepatita B, sau Infanrix hexa, singurul care în acest moment nu suferă nici o penurie. Problema este că Infanrix hexa conține aluminiu și formaldehidă, două substanțe periculoase, în special pentru sugari, putând provoca o boala grava, şi anume miofasciită, iar vaccinul împotriva hepatitei B este suspectat de a avea legătură cu scleroză multiplă şi costă de până la 7 ori mai mult decât alte vaccinuri. În plus, vaccinarea copiilor împotriva a șase maladii deodată este un gest medical riscant, care poate declanșa o reacții imună necontrolată (șoc anafilactic), precum și crește riscul de boli autoimune pe termen lung. Sute de mii de copii sunt implicaţi şi numeroase accidente nedorite ar putea să aibă loc. Acesta este motivul pentru care părinții, pacienți, cetățenii și specialiştii din domeniul sănătății se îndreaptă, către Dvs. Dna Ministră şi vă cer să interveniţi de urgență, astfel încât vaccinul DTPolio simplu, fără aluminiu, pentru sugari să fie din nou disponibil. Noi vă rugăm să luaţi toate măsurile necesare pentru a obține cât mai repede posibil o rezoluție în acest sens. Sunteți singura speranță pentru părinții și copii, puşi într-o situație imposibilă. Vă rugăm să acceptați Doamnă Ministru al Sănătății, salutul nostru respectuos. Semnat: 1000857’’

pr_henri-joyeux-185x185În campania contra folosirii vacinului hexa sunt implicaţi şi medici. Henri Joyeux, medic, fost lector şi profesor la Spitalul Universitar de Cancer si Chirurgie gastrică de la Universitatea din Montpellier, scriitor, personalitate angajată în domeniul protecţiei familiei şi fost președinte al asociației conservatoare Familles de France, a semnat petiţia şi confirmă puterea campaniei. Acesta încurajează pentru a continua lupta în cadrul unui comunicat pe pagina sa oficială de internet.

„Nu trebuie să-i dăm ministrului Sănătății, Marisol Touraine, satisfacția de a spune că este pe cale să câștige cu strategia de a lăsa lucrurile să treneze pentru a ne descuraja. Nu vă lăsaţi manipulaţi. Relansați campania de semnături pentru a reuși să readucem vaccinul fără aluminiu în farmacii’’, spune Augustin de Livois, specialist la Institut pour la Protection de la Santé Naturelle.

Dr. Oz: Cel mai prost aliment despre care oamenii cred că este sănătos
Articolul anterior
Doi artiști au organizat o licitație pentru Elena Mocrii!
Articolul următor