Viața a 155 de persoane slabvăzătoare s-a schimbat într-o oră!

7G9C9717Oameni care au nevoie de ajutor sunt mulți, oameni care vor să ajute sunt mai puțini! Dar dacă oferim o oră dintr-o zi pentru o faptă bună, lucrurile se pot schimba. Pe acesta a mizat și președintele Fundației ”Ajută un om”, Doina Cernavca, care a decis să organizeze cea de a doua ediție a acțiunii ”Ora de suflet” nu pentru o persoană, ci pentru 155 de persoane slab-văzătoare sau total nevăzătoare de la Asociația Orbilor din municipiul Chișinău. Aceste persoane, care și așa au de înfruntat viața în condiții dure, mai suferă şi de diabet zaharat. Ei au nevoie de tehnică specializată pentru a-și ține sub control nivelul de zahăr în sânge, tehnică dotată cu voce. Aceste aparate, numite glucometre cu voce nu sunt pe buzunarul Asociației, chiar dacă sunt vitale pentru cei 155 de slab-văzători sau total nevăzători.

separator

7G9C9677Circa 30 de oameni au venit să susțină inițiativa organizatorilor și totodată să se informeze despre alimentația care ne salvează viața, despre diabetul zaharat și sănătate la general. În cadrul celei de-a doua ediții a acțiunii ”Ora de suflet” au venit cu informație utilă doamna doctor Luminița Suveică, Sefa Direcție Sănătate a Primăriei Chișinău, doamna Ruxanda Glavan, directorul companiei ”Glavirux” și Ovidiu Tafuni, reprezentant ”Walmark” în Republica Moldova.

În afară de informațiile utile, care prind bine oricărei persoane care are grija de sănătatea sa și a familiei sale, toți participanții la acțiunea de caritate au aprimit la intrare câte o pungă din partea companiei ”Walmark”, care conținea suplimente de vitamine, extrem de necesare organismului nostru în această perioadă. De asemenea, au avut posibilitatea de a-și face absolut gratuit testul de măsurare a glicemiei în sânge.

7G9C9760Compania ”Glavirux” a donat 155 de glucometre cu voce pentru toți cei 155 de pacienți slab-văzători și total nevăzători din cadrul Asociației Orbilor din municipiul Chișinău, iar din banii acumulați la intrare  și donații  au fost achiziționate bandeletele pentru ei.

”Astăzi au venit mai puțină lume. Cred că le-a încurcat ploaia. Vreau să știți că în cadrul acțiunilor pe care noi le facem cu fundația, nu contează cantitatea oamenilor prezenți, ci faptul că noi cu ajutorul sponsorilor și a partenerilor putem duce la capăt scopul pe care l-am pus. Acești oameni necăjiți de soartă au primit glucometrele de care au nevoie și au înțeles că nu sunt uitați de oamenii din jurul lor. Speranța care o dăm și ajutorul cât de mic, este ceea ce contează. Eu mă bucur că oamenii sunt receptivi și vin să ofere o oră din viața lor pentru cineva mai trist”, a spus Doina Cernavca.

Printre oamenii cu suflet mare au fost de această dată și persoane publice  din diferite domenii, jurnaliști, oameni de afacere și chiar un deputat.

deputaul Valentina Stratan”Femeile sunt cele mai sensibile la astfel de acțiuni caritabile și de acesta aș vrea anume pe le să le îndemnă fie mai receptive și să dea exemplu și bărbaților în ce privește susținerea celor care au nevoie. Făcând un bine primești cu siguranță multe emoții pozite. De unde dai acolo se adună. Fecare om care întinde  o mână de ajutor, Dumnezeu îi întoarce înzecit. Eu am aflat despre această acțiune de pe facebook și am venit. Pentru a face un act de caritate nu ai nevoie de invitație, este nevoie de dorință și foarte puțin timp”, a declarat pentru unica.md doamna deputat Valentina Stratan.

Cu ajutorul oamenilor cu suflet mare și a sponsorilor, Fundația ”Ajută un om” a reușit să le ușureze măcar puțin soarta acestor 155 de persoane.

7G9C96727G9C9680 7G9C9681 7G9C9688 7G9C9689
7G9C9695 7G9C9701 7G9C9703 7G9C9725 7G9C9731
7G9C9734 7G9C9744 7G9C9748 7G9C9755 7G9C9756
7G9C9769 luminita suveica Ovidiu Taifuni

Natalia Bodiu

Planta care reduce colesterolul cu 40%. Face minuni pentru inimă

Cea mai frecventă cauză a ischemiei cardiace este alimentarea insuficientă cu oxigen a mușchiului cardiac și acumularea de plăci aterosclerotice în arterele coronare, scrie doctorulzilei.ro.

Terapeutul cu 30 de ani de experiență Dmitri Morozov sfătuiește pe oricine se confruntă cu această problemă să ia un decoct medicinal din planta păducel. De asemenea, el explică faptul că plăcile de colesterol pot scădea cu până la 40% cu o terapie adecvată.

Pentru a pregăti poțiunea veți avea nevoie de:

  • flori uscate de păducel – 2 linguri;
  • apă – 1 cană;

Ordinea de preparare și utilizare a decoctului este următoarea:

  • Puneți apa pe aragaz să fiarbă.
  • Se toarnă apa clocotită peste păducel.
  • Se lasă la macerat peste noapte și se strecoară printr-o strecurătoare dimineața.

„Luați 100 g de decoct de păducel de 4 ori pe zi, cu o oră înainte de mese”, este recomandarea pe care Dr. Morozov o face pacienților săi.

Proprietăți utile ale păducelului

Surprinzător, fructele de păducel conțin aproape întreaga masă Mendeleev. Compoziția lor este atât de armonios „selectată” încât, printre altele, ajută la întărirea apărării organismului. Una dintre principalele componente ale păducelului este acidul ursolic. Acesta ameliorează inflamația, ajută la prevenirea cancerului, dilată vasele de sânge, stimulează producția de colagen, care are un efect mare asupra întineririi naturale a corpului.

Aportul zilnic recomandat este de 150 de grame de păducel. Dar trebuie să vă amintiți că boabele sale își manifestă toate proprietățile benefice numai ca urmare a utilizării prelungite și, adesea, în terapie complexă.

Gama de efecte ale păducelului asupra organismului este foarte largă. Îmbunătățește circulația sângelui, combate bolile neurologice, ajută la migrene, amețeli, probleme de somn și nervozitate.

Păducelul este un excelent profilactic împotriva bolilor de inimă. Persoanele de peste 40 de ani care se confruntă cu un stres constant, fumează, mănâncă necorespunzător și beau ceai de păducel au un risc mai scăzut de atac de cord. Iar pacienții care suferă de patologii cardiace își pot îmbunătăți semnificativ starea de sănătate dacă beau o infuzie sau un decoct de păducel toamna și primăvara.

În plus, fructele acestei plante au efecte antiinflamatoare, antimicrobiene, hepatoprotectoare, coleretice, antivirale și antioxidante. Este bine cunoscut faptul că păducelul scade tensiunea arterială. De asemenea, îmbunătățește imunitatea, ameliorează edemele, scade glicemia, stimulează funcțiile creierului și îmbunătățește memoria. Această plantă este foarte benefică și pentru sănătatea femeilor. În timpul menopauzei, apar fluctuații și perturbări ale sistemului hormonal, însoțite de dureri de cap, depresie, creștere în greutate etc. Pentru a vă menține sănătatea în această perioadă, este recomandat să folosiți fructe de păducel.

Descoperire revoluționară în sănătate! Noi speranțe pentru bolnavii de cancer pancreatic

Cancerul pancreatic, una dintre cele mai mortale boli, ar putea avea un tratament într-un termen relativ scurt. Oamenii de știință au făcut o descoperire care va impulsiona cercetările în acest domeniu, scrie evz.ro.

Oamenii de ştiinţă au făcut o descoperire care ar putea ajuta la găsirea unui tratament pentru unul dintre cele mai mortale tipuri de cancer. Peste o jumătate de milion de persoane sunt diagnosticate în fiecare an, iar numărul supraviețuitorilor este redus.

Cancerul pancreatic va fi învins prin tratament

Oamenii de știință din Marea Britanie și Statele Unite au făcut o descoperire importantă în ceea ce privește această boală mortală. Conform cercetătorilor, cancerul pancreatic este capabil să oprească moleculele uneia dintre cele mai importante gene din organismul uman. Acest lucru face ca boala să se răspândească rapid.

Statisticile arată că acest tip de afecțiune, cancerul pancreatic este al 12-lea cel mai frecvent întâlnit. În fiecare an, sunt diagnosticate în jur de 500.000 de persoane. Cel mai grav este că pacienții au cea mai scăzută rată de supraviețuire dintre toate formele bolii.

În acest context, dat fiind gradul ridicat de mortalitate, cercetătorii au avut probleme în descoperirea unor tratamente eficiente. În prezent, odată cu noua descoperire, ei cred că pot găsi și un tratament care să ducă la eradicarea bolii.

Descoperirea oamenilor de știință

Oamenii de știință au descoperit o legătură între o genă, HNF4A, și cancerul pancreatic. Gena cu pricina este esenţială pentru sănătatea umană deoarece ajută mai multe organe să funcționeze corect. Oamenii de știință au descoperit că aceste caracteristici ale HNF4A sunt anulate de afecțiunea pancreatică.

Studiul a fost publicat în revista Gastro Hep Advances. Autorii cercetării au analizat atât mostre de ţesut sănătos, cât şi mostre de ţesut afectat de cancerul pancreatic. Observațiile au stabilit că afecțiunea a declanțat un proces numit metilarea ADN-ului. Astfel moleculele din gena HNF4A, în mod normal benefică, sunt deconectat și permit tumorilor canceroase să se dezvolte rapid.

În proiect au fost implicaţi oameni de știință de la mai multe universități, din Nottingham, Stanford şi California şi Centrul medical Cedars-Sinai, Los Angeles.

Cancerul pancreatic a făcut multe victime

Această afecțiune este, în multe cazuri, diagnosticată atunci când se află într-un stadiu avansat. Astfel, pentru mulți pacienți opţiunile de tratament devin limitate, iar eficiența acestora este redusă. Mai mult de jumătate dintre pacienții diagnosticați cu această afecțiune au murit la câteva luni după diagnosticarea bolii.

De-a lungul vremii, au fost mai multe personalități marcante care au murit după ce le-a fost descoperit cancerul pancreatic. Între bolnavii care au murit din cauza bolii se numără Alan Rickman, John Hurt, Steve Jobs şi Patrick Swayze.

Femeia care cântărește 25 de kilograme, își dorește să mai slăbească

O tânără chinezoaică care cântărește doar 25 de kilograme a atras atenția întregii lumi după ce și-a prezentat online corpul șocant de slab și a afirmat că vrea să fie și mai slabă.

Tânăra cunoscută sub numele de „Baby Tingzi” (婷子宝宝) are 160 cm înălțime, dar cântărește doar aproximativ 25 kg și se pare că își propune să slăbească și mai mult.

Ea are peste 42 000 de fani pe Douyin, versiunea chineză a TikTok, dintre care majoritatea își exprimă constant îngrijorarea cu privire la sănătatea ei, susține EVZ citat de doctorulzilei.ro.

Baby Tingzi respinge întotdeauna aceste îngrijorări, susținând că preferă să fie foarte slabă și adăugând că silueta sa de schelet nu are niciun impact negativ asupra vieții sale.

Influencerul social media în ascensiune, care se pare că provine din Guangzhou, provincia Guangdong din China, postează în mod constant clipuri cu ea în ținute sumare pentru a-și arăta fizicul scheletic și se pare că nu îi pasă de critici.

După ce Baby Tinzi a devenit virală pe rețelele sociale chineze, mulți au comentat că suferă probabil de anorexie și are nevoie urgentă de asistență medicală. Unele persoane s-au referit chiar la ea ca la un schelet ambulant.

„Este greu de imaginat un adult care cântărește 25 de kilograme”, a scris o persoană.

„Doamne, mă tem foarte tare că vei muri în timp ce eu mă uit pe telefonul meu”, a comentat o altă persoană.

Ce nu ai ştiut despre sâni!
Articolul anterior
A murit „Doamna de Fier”…
Articolul următor