Viața a 155 de persoane slabvăzătoare s-a schimbat într-o oră!

7G9C9717Oameni care au nevoie de ajutor sunt mulți, oameni care vor să ajute sunt mai puțini! Dar dacă oferim o oră dintr-o zi pentru o faptă bună, lucrurile se pot schimba. Pe acesta a mizat și președintele Fundației ”Ajută un om”, Doina Cernavca, care a decis să organizeze cea de a doua ediție a acțiunii ”Ora de suflet” nu pentru o persoană, ci pentru 155 de persoane slab-văzătoare sau total nevăzătoare de la Asociația Orbilor din municipiul Chișinău. Aceste persoane, care și așa au de înfruntat viața în condiții dure, mai suferă şi de diabet zaharat. Ei au nevoie de tehnică specializată pentru a-și ține sub control nivelul de zahăr în sânge, tehnică dotată cu voce. Aceste aparate, numite glucometre cu voce nu sunt pe buzunarul Asociației, chiar dacă sunt vitale pentru cei 155 de slab-văzători sau total nevăzători.

separator

7G9C9677Circa 30 de oameni au venit să susțină inițiativa organizatorilor și totodată să se informeze despre alimentația care ne salvează viața, despre diabetul zaharat și sănătate la general. În cadrul celei de-a doua ediții a acțiunii ”Ora de suflet” au venit cu informație utilă doamna doctor Luminița Suveică, Sefa Direcție Sănătate a Primăriei Chișinău, doamna Ruxanda Glavan, directorul companiei ”Glavirux” și Ovidiu Tafuni, reprezentant ”Walmark” în Republica Moldova.

În afară de informațiile utile, care prind bine oricărei persoane care are grija de sănătatea sa și a familiei sale, toți participanții la acțiunea de caritate au aprimit la intrare câte o pungă din partea companiei ”Walmark”, care conținea suplimente de vitamine, extrem de necesare organismului nostru în această perioadă. De asemenea, au avut posibilitatea de a-și face absolut gratuit testul de măsurare a glicemiei în sânge.

7G9C9760Compania ”Glavirux” a donat 155 de glucometre cu voce pentru toți cei 155 de pacienți slab-văzători și total nevăzători din cadrul Asociației Orbilor din municipiul Chișinău, iar din banii acumulați la intrare  și donații  au fost achiziționate bandeletele pentru ei.

”Astăzi au venit mai puțină lume. Cred că le-a încurcat ploaia. Vreau să știți că în cadrul acțiunilor pe care noi le facem cu fundația, nu contează cantitatea oamenilor prezenți, ci faptul că noi cu ajutorul sponsorilor și a partenerilor putem duce la capăt scopul pe care l-am pus. Acești oameni necăjiți de soartă au primit glucometrele de care au nevoie și au înțeles că nu sunt uitați de oamenii din jurul lor. Speranța care o dăm și ajutorul cât de mic, este ceea ce contează. Eu mă bucur că oamenii sunt receptivi și vin să ofere o oră din viața lor pentru cineva mai trist”, a spus Doina Cernavca.

Printre oamenii cu suflet mare au fost de această dată și persoane publice  din diferite domenii, jurnaliști, oameni de afacere și chiar un deputat.

deputaul Valentina Stratan”Femeile sunt cele mai sensibile la astfel de acțiuni caritabile și de acesta aș vrea anume pe le să le îndemnă fie mai receptive și să dea exemplu și bărbaților în ce privește susținerea celor care au nevoie. Făcând un bine primești cu siguranță multe emoții pozite. De unde dai acolo se adună. Fecare om care întinde  o mână de ajutor, Dumnezeu îi întoarce înzecit. Eu am aflat despre această acțiune de pe facebook și am venit. Pentru a face un act de caritate nu ai nevoie de invitație, este nevoie de dorință și foarte puțin timp”, a declarat pentru unica.md doamna deputat Valentina Stratan.

Cu ajutorul oamenilor cu suflet mare și a sponsorilor, Fundația ”Ajută un om” a reușit să le ușureze măcar puțin soarta acestor 155 de persoane.

7G9C96727G9C9680 7G9C9681 7G9C9688 7G9C9689
7G9C9695 7G9C9701 7G9C9703 7G9C9725 7G9C9731
7G9C9734 7G9C9744 7G9C9748 7G9C9755 7G9C9756
7G9C9769 luminita suveica Ovidiu Taifuni

Natalia Bodiu

Ce nu ai ştiut despre sâni!
Articolul anterior
A murit „Doamna de Fier”…
Articolul următor
Alte articole interesante