(Video) Situație tragică într-un spital din Madrid: Pacienții cu coronavirus lăsați pe jos, pe holuri, pentru ca nu sunt paturi

Pandemia de coronavirus afectează din ce în ce mai grav Spania, unde pacienții din spitale au ajuns să stea pe jos pentru că nu mai  sunt paturi.


Un video cu mai multi pacienți care stau pe jos într-un spital din Madrid a devenit viral. Personalul medical din spitalul Severo Ochoa de Leganes este pur și simplu depășit de situație, notează The New York Post.

Sursa citată notează că un pacient în vârstă cu simptome ale bolii a decis să părăsească camera de urgență și s-a dus la bancă pentru a retrage bani, astfel încât să poată găsi loc într-o unitate privată.

Alți pacienți au stat mai mult de trei zile la camera de așteptare de la Unitatea de Primiri Urgențe. Ei așteaptă să primească un pat, iar asta se întâmplă doar atunci cand cei internați mor sau se vindecă și sunt trimiși acasă.

Luni, s-a anunțat faptul că aproape 4.000 de lucrători din domeniul sănătății din Spania sunt infectați cu coronavirus, practic mai mult de unul din zece cazuri confirmate. Ministerul Sănătății din Spania a anunțat, că numărul deceselor a ajuns la peste 2 300.

Petiție: Moldovenii cer mai multe teste și examinarea în masă a cetățenilor pentru Covid-19
Articolul anterior
Mesajul DUREROS al jurnalistei Viorica Cucereanu: „SUFLETUL MEU PERECHE, PETRU BOGATU”
Articolul următor
Alte articole interesante