Vitamina C omoară bacteriile TBC rezistente la antibiotice

tbc-pulmonar-transmitereTuberculoza (TBC) este o boală infecțioasă frecventă, care poate fi tratată, dacă este depistată la timp. De obicei, atacă plămânii, dar poate afecta și alte părți ale corpului (rinichi, piele, ochi, oase etc.). Tuberculoza se transmite prin aer, când persoanele infectate tușesc, strănută sau elimină spută în aer. Boala netratată, omoară peste 50% din persoanele infectate.

separator

Medicii au constata că medicamentele care, în mod normal, sunt indicate pentru tratarea acestei boli nu mai fac față, ca urmare a utilizării necorespunzătoare a antibioticelor. Spre exemplu, atunci când pacienții bolnavi de TBC nu respectă tratamentul până la capăt.

Tuse_convulsiva

Se estimează că există aproximativ 650.000 de oameni din întreaga lume, care sunt infectați cu microbacterii tuberculosis rezistente la medicamente, conform BBC News.

tuberculozaCercetătorii americani însă au descoperit ce poate omorî aceste bacterii rezistente, surprinzător, dar este vitamina C.  Deocamdată este în fază de cercetare de laborator. Sunt necesare studii mai ample pentru a se vedea cum funcționează acest tratament care să includă și vitamina C.

Vitamina C sau acidul ascorbic, are multe funcții importante în organism, inclusiv protejarea celulelor și menținerea lor sănătoasă. Surse bogate în acest antioxidant sunt citricele, coacăzele negre, broccoli etc.

Text: Snejana Țugui

Fotografiată în ipostaze indecente!
Articolul anterior
Vedeta care nu îmbătrânește: Raquel Welch- fabuloasă la 70 de ani!
Articolul următor
Alte articole interesante