Vopselele de ouă din comerţ ne otrăvesc organismul! Sunt pline de substanţe toxice

Tratarea ouălor cu substanţe colorante chimice poate reprezenta un adevărat pericol pentru sănătate. Vopselele de ouă din comerţ conţin cel puţin între 8 şi 10 E-uri. Rezultatele analizelor efectuate de către InfoCons, o organizație pentru protecția consumatorilor din România, au fost publicate ieri şi arată ce conţin de fapt vopselele de ouă.

separator

kathskitchensync-wordpress-com01

În cadrul studiului au fost analizate 35 de produse tip vopsea de ouă, achiziţionate în mod aleatoriu şi anonim de către reprezentaţii organizaţiei din supermarket-uri, de la 3 producători şi distribuitori: Dr. Oetker RO S.R.L., Take Inteligent S.R.L., Hometex S.R.L.

Conform studiului, toate produsele analizate, fie că sunt sub formă de praf, granule sau lichide, conţin aditivi alimentari. Cele mai multe, mai exact 57%, au în compoziţie între 5 şi 10 E-uri, toate fiind sub formă lichidă, în timp ce vopseaua praf sau granulele au cel puţin trei E-uri.

Astfel:

– 3 % din produsele analizate au în conţinut 1 E – vopsea praf; – 20 % din produse analizate au în conţinut 2 E – vopsea praf/ganulată;
– 9 % din produse analizate au în conţinut 3 E – vopsea granulate şi vopsea lichidă;
– 11 % din produsele analizate au în conţinut 4 E –vopsea lichidă;
– 14 % din produsele analizate au în conţinut 5 E –vopsea lichidă;
– 9 % din produsele analizate au în conţinut 6 E –vopsea lichidă;
– 3 % din produsele analizate au în conţinut 7 E –vopsea lichidă;
– 11 % din produsele analizate au în conţinut 8 E –vopsea lichidă;
– 6 % din produsele analizate au în conţinut 9 E –vopsea lichidă;
– 14 % din produsele analizate au în conţinut 10 E – vopsea lichidă.

De asemenea, în această perioadă în pieţe apar vânzători ambulanţi care comercializează vopsea tipografică pe post de vopsea de ouă. Aceasta conţine plumb, avertizează experţii.

Studiul a fost realizat de InfoCons în perioada 25 martie – 4 aprilie 2016, pe baza informațiilor ce se regăsesc pe etichetele produselor tip vopsea de ouă, existente pe piața românească.

Cum poţi vopsi ouăle cu ingrediente naturale

Pentru evitarea substanţelor toxice, se recomandă folosirea ingredientelor naturale pentru colorarea ouălor. Spre exemplu, cojile de ceapă, sfecla roşie, boiaua de ardei roşu sunt alternative sănătoase, care nu evită expunerea organismului la substanţe toxice.

sursa

Andrei Gaidulean le cere ajutorul prietenilor și fanilor!
Articolul anterior
Shakira, însărcinată cu cel de-al treilea copil!
Articolul următor
Alte articole interesante