Strategie dură! Olanda, Maria Britanie, Germania, țările europene care lasă populația să primească virusul pentru o imunizare colectivă

Premierul olandez Mark Rutte a declarat luni că vrea să favorizeze dezvoltarea unei imunităţi colective în Olanda, unde, a avertizat el, cea mai mare parte a compatrioţilor săi va fi contaminată cu noul coronavirus, excluzând o izolare totală a populaţiei.

separator
„Nu am un mesaj uşor pentru voi în această seară. Realitatea este că o mare parte din populaţia olandeză va fi infectată cu noul coronavirus. Asta ne spun experţii”, a declarat Rutte cu un aer grav într-un discurs televizat.

Guvernul olandez a ordonat duminică închiderea tuturor şcolilor, barurilor, restaurantelor, caselor de toleranţă şi cafenelelor până la 6 aprilie.

În discursul său către naţiune luni, premierul a anunţat că guvernul său vrea să ajungă la o „imunitate de grup” în aşteptarea unui vaccin, lăsând persoanele cele mai puţin vulnerabile să primească virusul, protejând în acelaşi timp persoanele vârstnice şi bolnave, ceea ce ar putea lua „luni, dacă nu chiar mai mult”.

El a subliniat că spre deosebire de Italia, Spania şi Franţa, care au impus măsuri puternice pentru a stopa propagarea Covid-19, Olanda nu are în vedere o izolare totală. „În acest scenariu, vom trebui să ne închidem ţara timp de un an sau chiar mai mult, cu toate consecinţele” pe care aceasta le implică, a explicat el, adăugând că virusul „ar putea reapărea imediat dacă măsurile sunt sistate”, potrivit Agerpres.

Potrivit ultimului bilanţ al autorităţilor, 1.413 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus au fost detectate în Olanda, dintre care 24 de decese.

În Marea Britanie, guvernul Boris Johnson a refuzat să ia măsuri dure împotriva coronavirusului, la fel cum au făcut celelalte state afectate. Marea Britanie înregistrează peste 1.300 de cazuri de coronavirus, respectiv 35 de persoane decedate.

În Germania, nu au fost introduse măsuri dure de carantină, precum se întâmplă în Italia, în ciuda faptului că numărul cazurilor a atins cifra de 7.610. În unele landuri s-a decis închiderea școlilor. Mulți rezidenți critică acțiunile autorităților. Se pare că situația este la fel în Suedia, dar și în Belgia.

Aeroportul Internațional Chișinău s-a închis. Toate zborurile sunt anulate
Articolul anterior
Româncă din Lombardia: ,,L-au dus deja la cimitir, dar eu nu am putut să merg, sunt tot în carantină”
Articolul următor
Alte articole interesante