Studiu efectuat la Roma: 99% din angajații unui spital, vaccinați anti-Covid, au dezvoltat anticorpi de protecție

La 21 de zile după administrarea primei doze de vaccin anti-Covid, 99% dintre cei vaccinați au dezvoltat anticorpi împotriva virusului. Sunt datele primei monitorizări efectuate în rândul angajaților Spitalului Bambino Gesù din Roma.

Prima doză a fost administrată la aproape 3.000 de lucrători sanitari care nu au fost vreodată în contact cu virusul, iar a doua doză la 1.425, scrie agenția ANSA.

La șapte zile după a doua doză, anticorpii au fost dezvoltați de 100% dintre vaccinații evaluați.

Monitorizarea la 21 de zile după prima doză de vaccin Pfizer a evidențiat un răspuns pozitiv la anticorpi în 99% din cazuri, cu producerea unei cantități de anticorpi specifici de 50 de ori mai mare decât pragul negativ.

Începând din a 14-a zi de la prima doză, până în prezent nu s-a înregistrat niciun caz de infecție în rândul persoanelor vaccinate

La șapte zile după a doua doză, au fost dezvoltați anticorpi la 100% dintre persoanele vaccinate.

Date pozitive vin și pe frontul imunologic: la doar 7 zile de la prima administrare a existat o creștere a celulelor B de memorie (cele care mențin producția de anticorpi în timp) în 80% din cazuri și o creștere semnificativă a celulelor T de memorie (care coordonează întregul răspuns imun împotriva virusului) la 64% dintre persoanele vaccinate.

Rezultate, explică reprezentanții spitalului, par să susțină pe deplin datele epidemiologice: începând din a 14-a zi de la prima doză, adică după apariția anticorpilor de protecție și a memoriei imune, până în prezent nu s-a înregistrat niciun caz de infecție în rândul persoanelor vaccinate.

sursa: www.digi24.ro

Lista actualizată: 22 de țări pentru care se impune regimul de autoizolare la intrarea în Republica Moldova
Articolul anterior
Nepotul unui șef de la Ministerul Finanțelor, angajat ASP, este cel care ar fi adunat șpăgile pentru permisele de conducere
Articolul următor
Alte articole interesante