Studiu: măștile de față împiedică dezvoltarea cazurilor grave de Covid-19 prin reducerea cantității de virus din organism

Măştile de faţă pot împiedica purtătorii să dezvolte cazuri grave de Covid-19 prin reducerea cantităţii de virus din organism, conform unui studiu realizat de oamenii de ştiinţă.

separator

Până acum, această teorie a fost doar suspectată, nu dovedită. Cercetătorii au estimat că aproximativ 40% din infecţiile cu coronavirus nu produc niciun simptom.

Însă, atunci când unii poartă măşti, proporţia cazurilor asimptomatice a ajuns să depăşească 90% în timpul unui focar la o fabrică de fructe de mare din Oregon.

Se pare că cei care poartă măşti au cele mai mari şanse să devină bolnavi asimptomatici, în cazul în care contactează totuşi virusul. Spre exemplu, pe nava de croazieră Diamond Princess, unde nu au fost folosite măştile de protecţie, 47% dintre cei testaţi pozitiv au fost asimptomatici.

Pe o altă navă, unde toţi pasagerii au purtat măşti chirurgicale, iar echipajul a folosit măşti N95, 81 la sută dintre cei infectaţi nu au prezentat simptome. S-a constatat că există şanse de infectare chiar şi purtând mască, însă de cele mai multe ori boala nu se manifestă şi nu se ajunge la deces.

Într-un articol publicat în această lună în Journal of General Internal Medicine, Gandhi a menţionat că, în unele focare timpurii ale pandemiei, în care majoritatea oamenilor nu purtau măşti, doar 15% dintre cei infectaţi erau asimptomatici.

Dar mai târziu, când oamenii au început să poarte măşti, rata persoanelor asimptomatice a crescut la 40 – 45%.

Eugen Doga, despre problemele artiștilor din țara noastră: ,,Noi creăm, iar hoții mănâncă”
Articolul anterior
Mai mulți moldoveni au revenit infectați cu Covid-19 din vacanțele în Turcia și Ucraina. Apelul autorităților
Articolul următor
Alte articole interesante