Studiu: Unii oameni nu se infectează la contactul cu pacienții Covid-19

Cercetătorii ruși au remarcat că există persoane care nu iau coronavirusul chiar și după mai multe contacte cu cei infectați.

separator

Despre aceasta se arată într-un studiu al Institutului Pasteur de Cercetare Epidemiologie și Microbiologie din Sankt Petersburg.

Însă, rămâne neclar ce biomarkeri de rezistență la virusul SARSCoV2 au acești oameni.

„Nu știm deocamdată care sunt biomarkerii acestei rezistențe, dar rămâne faptul că există un anumit grup de oameni care nu se infectează după mai multe contacte cu pacienții, și nu doar cu purtători de virus, ci cu cei care au emisie puternică prin tuse, strănut, vorbă”, a declarat Areg Totolian, membru al Academiei de Științe.

Expertul a adăugat că acest efect nu poate fi încă explicat doar prin respectarea tuturor regulilor introduse din cauza pandemiei și a utilizării echipamentelor individuale de protecție.

Conform ultimelor statistici, peste 43.825.000 de persoane au fost infectate în întreaga lume și au fost raportate peste 1.165.200 de decese.

Până în prezent, 1.547.774 de cazuri de coronavirus au fost confirmate în Rusia, cu 1.158.940 de pacienți care și-au revenit din boală.

Cele mai recente date ale Rusiei indică 26.589 de decese la nivel național.

Sursa

O moldoveancă predă filozofie studenților din Olanda
Articolul anterior
O copilă de 14 ani și-a băgat pruncul în congelator, de frică să nu afle părinții despre sarcină
Articolul următor
Alte articole interesante