Testarea vaccinului dezvoltat de Universitatea Oxford a fost întreruptă după ce unul dintre participanţii la teste s-a îmbolnăvit

Speranţele au fost mari că vaccinul ar putea fi unul dintre primele care vor apărea pe piaţă, după testarea cu succes a fazelor 1 şi 2.

separator

În faza 3 de testare, sunt implicaţi aproximativ 30.000 de participanţi în SUA, precum şi în Marea Britanie, Brazilia şi Africa de Sud, transmite Mediafax.ro.

Dar după ce unul dintre participanţii la testele din Marea Britanie s-a îmbolnăvit, testările din toate ţările au fost oprite. Între timp, a fost lansată o investigaţie independentă, care examinează datele de siguranţă înainte ca autorităţile de reglementare să decidă dacă procesul poate relua, scrie BBC News.

„În studiile mari, vor apărea mereu astfel de îmbolnăviri întâmplătoare, dar trebuie verificate independent înainte de a continua”, a spus un purtător de cuvânt al Universităţii Oxford.

Aceasta este a doua oară când procesul de testare a vaccinului împotriva coronavirusului dezvoltat de Oxford este suspendat.

Se aşteaptă ca procesul de testare să fie reluat în câteva zile.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) spune că la nivel mondial aproape 180 de vaccinuri se află în faza de testare, dar niciunul nu a finalizat încă studiile clinice.

O mașină a intrat într-un grup de copii la Londra. Sunt 11 răniți
Articolul anterior
O educatoare din Capitală a inițiat o petiție online. Problemele cu care se confruntă grădinițele
Articolul următor
Alte articole interesante