Testul făcut acasă care îți arată dacă ai plămâni puternici

Ne-am obișnuit atât de mult să respirăm superficial, încât a devenit o a doua noastră natură, însă acest lucru nu este unul benefic pentru sănătate. Plămânii trebuie antrenați prin sport să funcționeze la capacitate maximă, acest lucru îmbunătățind inclusiv funcțiile altor organe interne.

separator
Nu te sfătuim sub nicio formă să renunți la controalele medicale, dar poți face un test acasă pentru a-ți controla plămânii și a determina cât de bine funcționează sistemul tău respirator.

Inspiră, expiră: de câte ori nu ai auzit acest îndemn? În toiul unei ore de aerobic, în timpul terapiilor de relaxare sau în momentele de stres acut, o gură de aer proaspăt pare să fie soluția la oricare dintre problemele noastre.

Testul plămânilor puternici

Testul este simplu și nu necesită decât un chibrit. Dă foc unui chibrit, prinde-l între degete și întinde mâna în fața ta. Inspiră adânc și apoi expiră pe gură, calm și profund. Repetă, cu aceeași determinare. Scopul tău este să stingi flacăra chibritului. Dacă ai reușit din prima, ai plămâni puternici. Dimpotrivă, dacă ai avut nevoie de mai multe încercări sau a fost chiar necesar să stingi de aproape chibritul pentru că îți ardea degetele, aparatul tău respirator dă semne că se află în pericol.

Fumatul, sedentarismul, infecțiile prezente în organism sau moștenirea genetică pot fi responsabile pentru afecțiunile plămânilor, dar ceea ce contează este că trebuie să intervii cât mai repede cu putință!

Cum să îți îmbunătățești sănătatea plămânilor

Dacă ai probleme cu respirația, nu ai trecut nici testul plămânilor sănătoși, simți că te sufoci adesea, iar tusea a devenit un fenomen frecvent, un control medical ar trebui să se afle pe lista ta de urgențe. Auxiliar prescripției medicale, iată câteva sfaturi care îți pot readuce starea de bine a plămânilor!

Exercițiile de respirație, un adevărat miracol

Nu sunt doar o tehnică de relaxare sau baza yoga și meditației, exercițiile de respirație îmbunătățesc și activitatea plămânilor. Ne-am obișnuit atât de mult să respirăm superficial, încât a devenit o a doua noastră natură. Curăță-ți plămânii inspirând și expirând puternic, sănătos, și bucură-te de senzația de relaxare a întregului organism.

Evită pe cât poți poluarea!

Curăță cât mai des saltelele și carpetele, aerisește frecvent, șterge praful cel puțin o dată pe săptămână. Înlocuiește spray-urile de cameră din comerț cu alternative naturale,.

Consumă alimente care curăță plămânii

Include în alimentație plantele care curăță plămânii: oregano, portocale, eucalipt, mentă, piperul, fisticul.

Renunță la fumat!

Țigările te apropie de afecțiuni precum cancerul și problemele respiratorii acute. Absorbția de chimicale, precum monoxidul de carbon, extrem de dăunătoare și ție, și celorlalți din jut. E obiceiul la care trebuie să renunți acum!

sursa

Un bărbat din Fălești a decedat de pneumonie și insuficiență respiratorie cauzată de Covid-19
Articolul anterior
Compania Linella donează Ministerului Sănătății 15.000 de măști respiratorii de tip KN95
Articolul următor