Testul simplu care îți spune dacă ai anemie

Cel puțin o dată pe an este indicat să îți faci analizele generale, dar până ajungi la medic, poți afla și acasă dacă suferi de o boală. Vezi cât de simplu este testul care îți spune dacă ai anemie.

separator
anemie_c8d2147480

Anemia este, de obicei, cauzată de lipsa de fier și unul dintre principalele semne de boală este oboseala excesivă. Un test de sânge îți spune clar dacă ai această afecțiune, însă îți poți da seama și acasă dacă îți lipsesc anumiți nutrienți. Pur și simplu uită-te la mână. Pune-o în fața ta și întinde degetele ușor în spate. Dacă liniile lor sunt roșii, nu ai anemie, însă dacă sunt albe, s-ar putea să ai o lipsă de fier, potrivit answers.com.

Cum recunoști anemia

Simptomele anemiei apar, de obicei, în stadii avansate. Printre acestea se numără lipsa energiei, palpitații, dificultăți de respirație, dureri de cap, dificultăți de concentrare, amețeli, paloare a pielii, crampe musculare sau insomnie. Anemia este cauzată, în principal, de lipsa fierului, iar bolnavii ar putea observa, la început, o poftă pentru substanțe ciudate, precum hârtie, gheață sau noroi. Mergi la medic dacă aceste simptome persistă, pentru că el va ști cu exactitate ce să îți prescrie.

Germania oferă mamelor care au stat acasă un ajutor de 300 de euro pentru fiecare copil
Articolul anterior
5.009 moldoveni s-au vindecat de Covid-19
Articolul următor
Alte articole interesante