Balonarea nu este doar o problemă de burtă…

Senzaţiile de tensiune din abdomen, balonarea, presiunea de la nivelul abdomenului superior, precum şi zgomotul din stomac şi intestine pot fi manifestări a acumulării excesive de gaze în intestin. Flatulenţa este un simptom obişnuit în viaţa modernă şi poate avea cauze diferite: de exemplu, ca o manifestare a disfuncției gastrointestinale, asociate diareei, constipației sau dispepsiei funcționale (senzație de greutate, durere în regiune epigastrică).

separator

Dar de cele mai multe ori, cauza flatulenței este asociată cu stilul nostru de viaţă:

– Înghiţirea de aer. În timp ce mâncăm şi bem, înghiţim şi o anumită cantitate de aer. Această cantitate creşte dacă mâncăm prea repede, fără a mesteca cum trebuie.

– Stresul. În situaţii stresante, hormonii de stres fac ca organismul nostru să se concentreze asupra unor funcţii mai importante pentru a creşte funcţionalitatea muşchilor şi a nervilor. Deseori, acest lucru se întâmplă în defavoarea digestiei.

– Dieta necorespunzătoare. Consumul excesiv de alimente conţinând grăsimi şi zaharuri, precum şi de băuturi carbogazoase şi fumatul, dar şi unele alimente sănătoase – de exemplu, varza, leguminoasele, ceapa, strugurii, sparanghelul sau pâinea proaspătă – pot provoca acumularea de gaze.

– Sedentarismul. Mişcarea are un efect pozitiv asupra tractului nostru digestiv şi prin urmare, este utilă în reducerea disconfortului cauzat de acumularea de gaze.

Dar ține și de o mulțime de emoții…

Balonare și flatulența ține de o mulțime de emoții – discomfort, confuzie sau chiar neîncredere în sine. Acest lucru poate duce la evitarea contactelor sociale și, în unele cazuri, la izolarea socială.

Cum rapid să depășim această situație?

Luați Espumisan®– îl puteţi avea oricând la dumneavoastră! Espumisan® este indicat în acumularea excesivă de gaze în intestin. Espumisan® conține simeticonă, o substanţă activă testată şi verificată. Aceasta dezintegrează bulele de spumă care sunt responsabile de balonare la nivelul intestinului. Spuma se descompune, gazele sunt eliberate şi pot fi eliminate pe cale naturală. Espumisan®  administrat în balonare ajută prin modul său de acţiune pur fizic, nu se absoarbe din sistemul digestiv și se elimină nemodificat după trecerea prin tractul gastro-intestinal. Espumisan® poate fi luat de diabetici, femei gravide și mame care alăptează.

Mai multe informații aflați pe www.espumisan.md

Espumisan®. Ia atitudine împotriva balonării!

Acesta este un medicament. Acest medicament se eliberează fără prescripție medicală. Citiți cu atenție prospectul. Dacă apar manifestări neplăcute, adresaţi-vă medicului sau farmacistului. Nr. de înregistrare Espumisan® capsule 23086 din 21.11.2016.

Codul materialului: MD_ESP-11-2019_v02_web. Data eleborării: 24.04.2019

 

Reprezentanța “Berlin-Chemie/Menarini” în R. Moldova str. Alexandru cel Bun, 85, or. Chișinau, MD-2012; Tel.: (+373 22) 21 25 58; (+373 22) 24 33 95; Fax: (+373 22) 24 42 84

 

 

alte Articole interesante