Tratament chirurgical modern al hemoroizilor, fără bisturiu și fără dureri

Stilul de viață nesănătos și sedentarismul duc inevitabil la apariția hemoroizilor – boală ce afectează astăzi 1 din 10 adulți. Până nu demult, singura soluție în lupta cu hemoroizii era înlăturarea acestora prin operație clasică, o intervenție urmată de o perioadă de recuperare anevoioasă. Acum, la Medpark, datorită Chirurgiei de 1 Zi și a tehnicii inovative de dezarterizare, pacienții pot scăpa de hemoroizi în doar câteva ore: fără bisturiu, fără dureri și fără recuperare anevoioasă!

separator

Hemoroizii – boala modului sedentar de viață

Dumitru Pașcan are 35 de ani și este economist. Jobul său presupune statul pe scaun în fața calculatorului cel puțin 9 ore pe zi.  Deși a resimțit consecințele unui mod de viață sedentar încă  acum câțiva ani, din cauza aspectului sensibil al problemei tânărul a amânat vizita la proctolog, până când durerea a devenit insuportabilă.

Dumitru Pașcan, pacient:

„La vârsta de 35 de ani nu vrei să crezi că ai hemoroizi sau oricare altă boală. Nu am dat mare atenție simptomelor, întrucât credeam că durerile vor trece. Așa au trecut câțiva ani, până când nu am mai putut sta așezat pe scaun. Când am ajuns la medic, mi s-a spus că am hemoroizi de gradul III și că problema mea poate fi soluționată fără operație clasică. Dacă aș fi știut de chirurgia de o zi, care nu presupune recuperare îndelungată, cu siguranță veneam mult mai devreme la proctolog.”

La fel ca și Dumitru Pașcan, milioane de oameni de pe glob aleg să trăiască cu dureri severe zilnice. Din cauza fricii de a merge la medic, dar și de a ajunge pe masa de operație, prea puțini se hotărăsc să ceară ajutorul specialistului la timp. Un argument absolut nemotivat, spun specialiștii. Metodele minim invazive pot soluționa problema și reda calitatea vieții.

Tratamentul hemoroizilor, fără bisturiu și fără durere

Cel mai modern tratament al hemoroizilor – dezarterizarea hemoroizilor sub control Doppler (HAL RAR ), disponibil la Spitalul Internațional Medpark, se axează pe soluționarea cauzei, și nu a consecinței bolii. HAL-RAR este una din cele mai puțin traumatice metode existente la moment. Integrată în serviciul „Chirurgia de 1 zi”, intervenția durează mai puțin de o oră, iar avantajele procedurii, la ora actuală, sunt de neegalat.

Iurie Serbulenco, chirurg proctolog Medpark:

„Cu ajutorul unui aparat special blocăm arterele ce alimentează cu sânge hemoroizii, iar fără o sursă de alimentare aceștia își reduc dimensiunile semnificativ. Efectul se observă chiar din momentul operației, iar pentru că  nu există nicio plagă la nivelul țesuturilor, senzațiile dureroase lipsesc. Principalul beneficiu pentru pacient este reîntoarcerea la viața normală la câteva ore după intervenție.”

Tehnica HAL-RAR reduce la minim complicațiile postoperatorii, astfel pacientul este externat și își poate relua alimentația obișnuită chiar a doua zi. Mai mult. Aceasta are și o rată de succes de cca 95% în cazul hemoroizilor de gradul II și III,  iar cea de recidivare – extrem de mică (2,58%).

La Medpark hemoroizii pot fi tratați prin mai multe metode:

  • Intervenția clasică de hemoroidectomie;
  • Intervenția prin metoda Longo;
  • Intervenția minim invazivă prin metoda dezarterizării (HAL RAR).

Cea mai potrivită metodă chirurgicală pentru fiecare pacient în parte se stabilește în urma consultației și evaluării medicale. Programează-te pentru o consultație la chirurgul proctolog Medpark, la numărul de telefon 022 40 00 40!

Virusul sincițial respirator: simptome și posibile complicații

Virusul sincițial respirator (RSV) este o cauză majoră a bolilor respiratorii, în special la copii. În acest sezon, se constată o creștere a numărului de îmbolnăviri în majoritatea țărilor. Ce este virusul respirator sincițial (RSV)?

5 idei despre ce NU este febra la copii și adulți | Mamaplus

Virusul sincițial respirator (RSV) este o cauză majoră a bolilor respiratorii la copii. Este un virus frecvent al tractului respirator care provoacă simptome asemănătoare răcelii comune. Majoritatea adulților se vindecă în 1-2 săptămâni, dar VRS poate fi sever în special la bebeluși și vărstnici.

Semnele și simptomele infecției cu virus sincițial respirator apar în mod obișnuit după 4-6 zile de la expunerea la virus.

Care sunt semnele și simptomele virusului respirator sincițial (RSV)?

Infecția cu virus sincițial respirator debutează cu simptome de tract respirator superior precum: strănut, rinoree, nas înfundat, dureri de cap, febră, dureri de mușchi. Apoi, manifestările clinice evoluează rapid, în 1-2 zile, către tuse și afectare pulmonară.

Sugarii și copiii mici pot prezenta: febră, absentă sau 37,5-38 grade C (de obicei nu foarte mare), dureri în deglutiţie, durere faringiană, tuse, respirație rapidă (tahipnee), învinețire a pielii (cianoză), respirație șuierătoare (wheezing), raluri (zgomote pulmonare supraadăugate zgomotelor normale, care se pot auzi cu stetoscopul), lipsa poftei de mâncare, deshidratare.

Simptomatologia RSV la bebeluşi evoluează pe parcursul a 3-5 zile, putând ajunge și până 7-10 zile, iar intensitatea este mai severă decât a unei răceli obișnuite.

RSV poate provoca de asemenea inflamații severe cum sunt bronșiolita (inflamarea căilor aeriene inferioare) și pneumonia (infecția pulmonară). RSV este cea mai frecventa cauză de bronșiolită și pneumonie la copiii sub 1 an.

La adulți și copiii mai mari de 3 ani, VSR determină semne și simptome ușoare asemănătoare răcelii: nas înfundat sau rinoree, tuse, subfebrilitate, dureri în gât, dureri de cap, stare generală proastă.

Complicații

Copiii pot dezvolta forme grave, pulmonare, de infecție cu virus sincițial respirator. O parte din copii pot avea la prima infecție cu virusul sincițial respirator, simptome de bronșiolită sau pneumonie. Infecțiile auriculare ușoare (otite), reprezintă o altă complicație.

Majoritatea infecțiilor cu virus sincițial respirator nu sunt amenințătoare de viață. Totuși, este necesar consultul medical pentru copii, bătrâni sau persoane cu risc crescut care prezintă orice semn sau simptom de infecție. De asemeni, se recomandă solicitarea de ajutor medical imediat dacă copilul prezintă dificultăți de respirație, febra mare sau cianoza (colorație albăstruie a pielii și mucoaselor, care apare din cauza unei cantități inadecvate de oxigen în sânge).

Medicii din Republica Moldova au tot mai multi pacienți cu probleme de auz. Ce sfaturi oferă specialiștii

Cercetători internaţionali au făcut mai multe studii și estimează că milioane de tineri riscă să-şi piardă auzul în fiecare an din cauza expunerii îndelungate la sunete puternice, cum ar fi muzica de la concerte sau de la căștile de la telefon. Și medicii din Republica Moldova au motive de îngrijorare pentru că au tot mai multi pacienți cu probleme de auz.

Pierderea auzului – o afectiune care poate fi prevenita

Cercetătorii de la Universitatea din Carolina de Sud au făcut 33 de studii, la care au participat peste 19 mii de persoane. Specialiştii au constatat că 27 la sută dintre minori şi tineri ascultă muzică la un nivel riscant pentru auz. 48% dintre ei sunt expuşi la sunetele prea puternice în cluburi sau baruri.

„Oamenii aleg adesea un volum de până la 105 decibeli atunci când ascultă muzică cu căști. Iar atunci când participă la evenimente de divertisment zgomotoase, precum concerte, se expun la sunete care au între 104 și 112 decibeli. Fără îndoială, toate depășesc nivelurile recomandate: de 80 de decibeli pentru adulți și 75 pentru copii. Expunerea la aceste sunete, chiar și pentru perioade scurte de timp, poate fi periculoasă pentru auz”, relatează www.tvrmoldova.md.

Deşi nu există statistici care să demonstreze amploarea problemei in Republica Moldova, medicii recunosc că au tot mai mulți pacienți tineri.

ANGHELINA CHIABURU, şef, Centrul Republican de Audiologie:„În R. Moldova, vreau să vă spun că, din păcate, numărul persoanelor cu deficienţe de auz nu are tendinţa de micşorare. Expunerea îndelungată – ea poate duce la oboseală auditivă, care va fi manifestată prin oboseală, cefalee, tinitus, sunt diverse simptome, la fiecare persoană individual, dar ea va contribui treptat la modificări ireversibile şi la instalarea unei surdităţi.”

Specialiştii de la Centrul Republican de Audiologie au înregistrat şi cazuri de surditate brusc instalată, după participarea persoanelor la evenimente cu multă gălăgie. Cel mai des, problema este întâlnită în rândul muzicienilor şi vânătorilor.

ANGHELINA CHIABURU, şef, Centrul Republican de Audiologie: „Cazurile cele mai frecvente sunt în perioada sărbătorilor de iarnă sau după festivităţi, când sunt utilizate petardele, exploziile acestea, aici am avut persoane cu surditate brusc instalată.”

Utilizarea căştilor pare pentru multi o normalitate, fără să le pese de volumul sunetelor.

Nu aş spune că ascult cu volum mare, mediu. Căci, toţi ştim, dăunează la urechi.

„Dacă sincer, pe stradă mă strădui să nu ascult muzică. Fără căşti. Cu căşti – în încăpere ascult. Nu mă simt confortabil dacă ascult la volum maxim.”

Specialiștii care au făcut studiile fac un apel către guvernele lumii şi companiile din domeniile tehnologiei şi muzicii. Aceştia îi îndeamnă să promoveze politici de „ascultare sigură” pentru a proteja sănătatea auditivă a publicului. Potrivit estimărilor Organizației Mondiale a Sănătății, peste 430 de milioane de oameni, din întreaga lume, suferă în prezent de pierderi de auz.

În Moldova au fost confirmate încă 7 cazuri de gripă

Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) informează că alte șapte cazuri de gripă sezonieră au fost confirmate prin metoda de laborator și clinico-epidemiologică.

Cât durează simptomele de răceală - Stiri din Medicină și Sănătate

Potrivit ANSP, acestea au fost înregistrate în perioada 14-20 noiembrie 2022, în Chișinău – 4, Bălți – 1, Edineț – 1, Sângerei – 1.

Cazurile au fost depistate în urma investigării a 399 de probe, de la persoane cu semne compatibile cu gripa sezonieră și infecții respiratorii virale acute. 

În total, de la începutul monitorizării situației epidemiologice privind gripa sezonieră, infecțiile acute ale căilor superioare (IACRS) și circulația virusurilor gripale, au fost înregistrate 15 cazuri de gripă sezonieră (Chișinău – 8, Bălți – 3, Fălești – 2, Edineț – 1 și Sângerei – 1).

Tot în perioada sus-menționată, morbiditatea prin IACRS a înregistrat creșteri față de săptămâna precedentă (de 12,8%) și în comparație cu perioada similară a sezonului anterior (42,8%), constituind 287,29 cazuri la 100 de mii populație. În total, au fost înregistrate 7.481 de cazuri de IACRS, majoritatea fiind la copii – 68,2%.

În prezent, în instituțiile medico-sanitare publice din țară continuă procesul de imunizare împotriva gripei. ANSP reiterează că vaccinul antigripal poate fi utilizat simultan cu vaccinul împotriva virusului SARS-CoV-2.

Pentru evitarea îmbolnăvirilor sau depistarea precoce, în sezonul gripal se recomandă respectarea măsurilor de profilaxie nespecifice, inclusiv: evitarea contactului bolnavilor cu persoanele cu risc sporit de infectare: femeile gravide, persoanele imuno-compromise, bolnavii cu afecţiuni cardiovasculare, afecţiuni cronice ale aparatului respirator, diabet zaharat, obezitate etc.; folosirea măştilor de protecţie; respectarea distanței fizice; igiena personală; igiena și dezinfecția mâinilor; acoperirea gurii şi a nasului cu şerveţele de unică folosinţă în timpul tusei şi strănutului; igiena locuinței; adresarea la medic la apariţia primelor simptome de boală compatibile cu gripa, IACRS şi SARI.

O moldoveancă a cucerit America cu frumusețea ei! Are un corp reliefat și bine conturat
Articolul anterior
Artistul rus Dmitri Malikov a lansat un nou videoclip în care îl arată pe fiul său, în vârstă de 5 luni
Articolul următor