Trei pericole la care te expui fără să ştii în timpul menstruaţiei

Ai știut că există o serie de activităţi pe care ar trebui să le eviți în perioada menstruaţiei, pentru că au un impact negativ asupra stării generale, accentuând crampele, durerile de cap şi alte tipuri de disconfort care vin mână în mână cu această etapă firească din viaţa oricărei femei.

separator

Iată ce ar trebui să eviţi dacă vrei să te bucuri de o stare de bine în timpul menstruaţiei:

1. Elimină anumite alimente din dieta zilnică
Deşi există momente când ţi-e poftă de tot soiul de bombe calorice în perioada aceea a lunii, specialiştii recomandă să eviţi anumite tipuri de alimente, întrucât îţi influenţează în mod negativ dispoziţia, fiindcă încurajează apariţia disconfortului la nivelul sistemului digestiv şi nu numai. De exemplu, gustările sărate la care pofteşti de multe ori în timpul menstruaţiei nu fac altceva decât să te deshidrateze, accentuând crampele menstruale, dar şi să încurajeze retenţia de apă şi apariţia senzaţiei de balonare. Nici lactatele nu sunt tocmai recomandate în această perioadă.

2. Evită actele sexuale neprotejate
Dacă nu vrei să rămâi însărcinată, evită să cazi în capcana generată de ideea potrivit căreia o sarcină nu poate apărea în această perioadă. Însă există un alt motiv, la fel de important, pentru care ar trebui să eviţi actul sexual neprotejat în perioada menstruaţiei. Cervixul este parţial deschis în această perioadă, astfel că în timpul menstruaţiei este mult mai mare riscul ca unele virusuri şi bacterii să pătrundă în organism.

3. Uită de ţigări şi cafea
Cafeaua duce la constricţia vaselor de sânge, ceea ce accentuează crampele menstruale, în timp ce ţigările, potrivit unui studiu realizat la University of Queensland, contribuie şi ele la accentuarea durerilor specifice acestei perioade.

Ai grijă de sănătatea ta! Este recomandat să mergi la un consult ginecologic măcar o dată pe an!

O nouă ediție a concertului „Fii eroul unui copil”!
Articolul anterior
Dormi cu picioarele goale sau cu șosete! Află ce semnifică această obișnuință
Articolul următor
Alte articole interesante