Trei vaccinuri anti-Covid-19 urmează să fie autorizate în țara noastră. Iată care sunt acestea

În legătură cu autorizarea vaccinurilor anti-Covid-19, Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM) comunică următoarele informații oficiale.

În baza acordului de colaborare cu Organizația Mondială a Sănătății (OMS), AMDM are acces la toata informația privind eficiența, inofensivitatea și calitatea vaccinurilor incluse în Lista de utilizare de urgență (EUL – The emergency use listing), aprobată de OMS pentru vaccinurile anti-COVID-19.

În cadrul procedurii de aprobare a EUL, se evaluează conformitatea produselor medicale noi în caz de urgență de sănătate publică. Obiectivul este de a face medicamentele, vaccinurile și diagnosticul disponibile cât mai curând posibil pentru a aborda situația de urgență, respectând în același timp criterii stricte de siguranță, eficacitate și calitate. Se evaluează amenințarea pe care o prezintă situația de urgență, precum și beneficiile care ar rezulta din utilizarea produselor medicamentoase, inclusiv a vaccinurilor împotriva oricăror riscuri potențiale.

Informațiile depline privind statutul vaccinurilor anti-COVID-19 la novel mondial, pot fi găsite aici, https://extranet.who.int/pqweb/sites/default/files/documents/Status_COVI…

AMDM este în proces de autorizare a vaccinurilor anti-COVID-19 fabricate de către Pfizer-BioNTech, AstraZeneca și Moderna, care sunt incluse în programul COVAX.

De asemenea, la AMDM sunt depuse 2 dosare de către agenții economici, cu denumirile comerciale propuse: R-COVI soluție injectabilă și Gam-COVID-Vac Vaccin vector combinat pentru prevenirea infecției cu coronavirus indusă de SARS-CoV-2 (Sputnik V) soluție injectabilă.

În rezultatul evaluării dosarelor, AMDM se va asigura că eficiența, inofensivitatea și calitatea vaccinurilor autorizate în Republica Moldova sunt în deplină corespundere cu cele propuse spre utilizare la nivel mondial.

Grădinițele din Capitală ar putea activa conform unui nou orar
Articolul anterior
Imagini șocante! Un şofer lovește intenționat o femeie care își plimba bebeluşul, după ce aceasta i-a făcut observație
Articolul următor
Alte articole interesante