Tulpina indiană de Covid e la hotarul Republicii Moldova. ,,Dacă va ajunge în țara noastră, nu va putea fi depistată”

Tulpina indiană de Covid-19, mai contagioasă cu 50% decât tulpina britanică, este prezentă chiar la hotarul Moldovei. În România au fost deja înregistrate peste 20 de cazuri.

Autorităţile medicale avertizează că, dacă va ajunge în ţara noastră, noua variantă a virusului nu va putea fi depistată, deoarece laboratorul de la Chişinău nu este dotat cu echipamentul necesar. 

Un studiu preliminar făcut de guvernul indian arată că varianta coronavirusului detectată acolo este cu 50 la sută mai contagioasă decât cea britanică.

„Atât timp cât circulă această variantă în afara ţării, sigur că există riscul ca şi în Republica Moldova să fie identificată o astfel de variantă. 

Un indicator ar fi creşterea cazurilor de infectări în ţara noastră şi atunci când vom înregistra această creştere, sigur că putem presupune că această variantă a ajuns şi în Republica Moldova”, afirmă specialiștii.

Singura metodă de a identifica tulpina indiană în Moldova este trimiterea probelor de laborator într-o altă ţară.

Varianta indiană (delta) a noului coronavirus a făcut ravagii în India. Acolo, numărul zilnic de îmbolnăviri a ajuns la 400.000. Preliminar, tulpina indiană are aceleaşi simptome ca primele forme de coronavirus, însă este mai contagioasă și astfel crește mult cifra spitalizărilor.

sursa: www.publika.md

Noi cazuri de Covid-19, confirmate astăzi, 8 iunie. 51 de persoane rămân internate în spital, în stare gravă
Articolul anterior
Record mondial: O femeie din Africa de Sud a născut 10 copii odată: 7 băieți și 3 fete
Articolul următor
Alte articole interesante