Un agent economic autohton a început să producă viziere de protecție gratuite pentru medici

Coronavirsul reprezintă o provocare mondială în continuă creștere reprezentând un risc pentru populație dar și pentru cadrele medicale și tot personalul implicat în combatarea acestui virus SARS-CoV-2.

separator
Datorită ritmului alert, stocurile vizierelor din comerț au fost epuizate. Pentru a ușura procesele de producție, asamblare și dezinfectare, viziere.md, cu inițiativa viziere.ro, de peste Prut, a creat versiunea V2 produsă integral din PET-G și oferă echipamentele în mod gratuit celor care au nevoie de ele în activitatea de zi cu zi.

,,Am prototipat o vizieră de protecție a feței pentru medici a cărei durată de fabricare este foarte mică și din materiale care sunt ușor de procurat. Știm că produsul există și nu ne dorim să îl reinventăm, ci să ne adresăm unei nevoi. Spre deosebire de vizierele comercializate, viziera concepută de noi va fi gratuită și disponibilă în măsura posibilităților de producție. Dorim să facem următorul pas: să trimitem viziere acolo unde este nevoie de ele, concret să le donăm în măsura în care obținem sponsorizări.

Non-profit, toate măștile sunt donate. Utilă pentru cadre medicale, ambulanțieri, farmaciști, personal DSU sau jandarmi. Completează masca de protecție din echipamentul cadrelor medicale. Se poartă peste ochelarii de protecție. Nu se aburește”, comunică agentul economic. ,,Rugăm cadre medicale, ambulanțieri, farmaciști, personal DSU sau jandarmi sau oricine are nevoie în activitatea sa de viziere dar și persoanele care doresc să ne susțină în acest demers, să completeze formularul de mai jos. În acest demers avem mare nevoie de voluntari, coordonatori, sponsorizări în bani și materiale precum și de centre CNC regionale”.

Video! Medicii de la Spitalul Clinic Republican salvează viețile bolnavilor cu Covid-19
Articolul anterior
Solidaritate. 150 de oameni s-au autoizolat în fabrică pentru a produce măşti şi echipament medical
Articolul următor
Alte articole interesante