Un bărbat a slăbit 36 ​​kg pentru a putea deveni donator pentru mama sa

Acum patru ani, mama lui Brian începuse să obosească repede și se simțea constant obosită. După o analiză de sânge și o biopsie hepatică, femeia a fost diagnosticată cu ciroză hepatică. Rose avea nevoie de un transplant. Fiul ei Brian s-a oferit voluntar pentru a fi donator.

,,A fost suficient să transplantăm o bucată din organul său mamei pentru a o ajuta”, au spus medicii. Dar familia s-a confruntat cu un obstacol neașteptat: Brian era obez, iar medicii se temeau că în 20 de ani el însuși va dezvolta ciroză.

La acea vreme, bărbatul cântărea 125 de kilograme și avea o înălțime de 178 cm. Medicii i-au spus să dea jos 30 de kg pentru a putea dona mamei sale.

„A fost cea mai proastă zi din viața mea. Am venit acasă și eram deprimat”, își amintește Brian. Pierderea de 35-45 kg, așa cum au recomandat medicii, i s-a părea ceva imposibil.

Brian și-a schimbat obiceiurile alimentare, a adăugat sportul la alimentația adecvată. A început să facă exerciții de 3-4 ori pe săptămână, să urce scările în loc de lift. Timp de un , tânărul a dat jos 36 de kg.

Mama și fiul au fost supuși unei intervenții chirurgicale, în urma cărora jumătate din ficatul lui Brian a fost transplantat lui Rose. „Am salvat două vieți: a mamei și a mea”, spune bărbatul.

În România, părinții pot primi ajutor de la stat dacă orele se fac online
Articolul anterior
Ce se întâmplă dacă faci două sau mai multe dușuri pe zi
Articolul următor
Alte articole interesante