Un bărbat este grav bolnav după ce a luat preventiv, timp de un an de zile, paracetamol și algocalmin de ,,frica infectării cu Covid-19”

Un bărbat din județul Neamț a ajuns cu insuficiență renală severă la spital după ce, timp de un an de zile, a luat, fără prescripție medicală, pastile antiinflamatorii preventiv, de frica infectării cu SARS-CoV-2: paracetamol și algocalmin. Medicii spun că este posibil ca bărbatul să aibă nevoie toată viața de dializă, atât timp cât va reuși să supraviețuiască.

Bărbatul are 52 de ani și, de două zile, a fost transferat pe secția de Nefrologie a Spitalului Clinic Constantin Ion Parhon din Iași, relatează AdevărulZilei.

Pacientul a fost diagnosticat cu insuficienţă renală acută gravă, existând riscul ca bărbatul să nu mai poată recupera complet funcţia renală. Medicii speră ca evoluția să fie favorabilă după întreruperea automedicației impuse.

„Sperăm totuși că după întreruperea acestui tratament cu antiinflamatorii și cu antalgice, pacientul va reuși să recupereze măcar parțial eficiența renală”, a spus medicul.

Bărbatul a luat timp de aproape un an paracetamol și algocalmin, fără recomandare medicală, pentru că așa credea că se protejează de infectarea cu Covid-19.

„Din păcate, vedem și efectele adverse ale unui tratament luat greșit. Acest tratament nu a fost niciodată pe lista posibilităților de prevenție anti-COVID. Au fost alte medicamente, ulterior și acelea dovedite ineficiente. Din păcate, nu există niciun medicament care să ne protejeze de infecție și în general, orice medicament am lua, este bine ca măcar cu medicul de familie să discutăm, cu medicul curant, tocmai pentru a ne asigura că nu ne expunem la un risc mai mare încercând să prevenim”, a spus medicul Nistor Ionuț.

Uniunea Europeană relaxează treptat, începând de astăzi, restricţiile de intrare pe teritoriul său. Cetățenii căror țări sunt vizați
Articolul anterior
17 fotografii care arată cât de mult s-au schimbat unele profesii în ultimii 100 de ani
Articolul următor
Alte articole interesante