Un bărbat moldovean din regiunea Lombardia, a învins coronavirusul. Iată povestea sa

Un bărbat originar din Moldova, stabilit în Lombardia, cea mai afectată regiune din Italia din cauza epidemiei de coronavirus, a învins boala și și-a spus povestea.

separator
Bărbatul se află în centrul focarului, în provincia italiană Lombardia. Pe 24 februarie, bărbatul aplecat la muncă, la o fabrică din orașul italian Brescia, în ciuda oboselii excesive și a stării de sănătate alterate. Pentru a nu pierde munca și banii, a continuat să lucreze și a doua zi, la fel ca ceilalți 80 de angajați ai fabricii, relatează Ziarul de Gardă.

Când bărbatul a prezentat primele simptome, în Italia erau înregistrate doar 220 de cazuri de coronavirus și 7 decese cauzate de COVID-19 la vârstnici.

Bărbatul, în vârstă de 45 de ani, a făcut febră și slăbiciune generală, medicamentele pentru răceală deja nu-i mai ajutau. A treia zi, temperatura a sărit la 38,7 grade, a apărut o tuse, iar medicul i-au prescris antibiotice timp de trei zile, dar nici acestea nu au ajutat. Starea sa generală a continuat să se deterioreze – îi era tot mai greu să respire, medicii îl trimiteau de la unul la celălalt și bărbatul a decis să sune la ambulanță, aceasta însă l-a trimis la medicul de familie.

Pentru a nu agrava situația, bărbatul însuși a mers la un spital local, unde a fost diagnosticat cu un nou tip de coronavirus.

„Am bătut, dar n-au vrut să mă lase să intru. M-au trimis la corturile militare care erau așezate în curte. Mi-au înregistrat datele, au măsurat temperatura și mi-au dat un pat. Mai erau încă 20 de oameni în cort cu aceleași simptome. Noaptea, numărul de pacienți din cort s-a dublat – toată lumea între 30 și 50 de ani ”, povestește bărbatul. Întrucât nu existau suficiente locuri în spital, el a fost informat despre transferul său la un alt spital din regiune, la 25 km de orașul Brescia.

„La început am fost speriat, dar în spital am văzut cazuri mult mai grele decât mine. Puteam să respir fără ajutor suplimentar și corpul meu reacționa bine la tratament. Virusul mi-a atacat plămânii, dar nu fumez, nu am probleme de sănătate, așa că destul de repede simțeam efectul tratamentului ”, a continuat bărbatul.

După 10 zile a fost externat acasă cu cerința de a respecta carantina și condițiile de autoizolare până la 16 aprilie. Tot în carantină este și soția sa, cu care nu are niciun contact. Ei comunică la telefon, în ciuda faptului că se află în camerele vecine – femeia încă nu are simptome de coronavirus. Fiul le aduce mâncare și pleacă de la ușă fără să-și vadă părinții.

„Suntem izolați destul de mult timp și vom fi atâta timp cât este necesar. Încă nu înțeleg cum se transmite acest virus și de ce oamenii îl transmit în moduri diferite, dar știu sigur că acum trebuie să respectăm cu strictețe recomandările autorităților și medicilor. Pentru mine, pericolul este în urmă, dar rămân acasă pentru a-i proteja pe ceilalți. Și îi rog pe toți să facă la fel. Trebuie să avem grijă unul de celălalt „, a comunicat compatriotul nostru.

Vremea se încălzește. Vin temperaturi ridicate!
Articolul anterior
Echipe de blindate cu militari au pornit spre mai multe localități ale țării
Articolul următor
Alte articole interesante