Un bărbat s-a reinfectat cu Coronavirus la trei luni după vindecare

Un bărbat din SUA s-a infectat cu coronavirus, din nou, la trei luni după ce s-a vindecat.

separator

Terapeutul D. Clay Ackerley din Washington a vorbit despre un pacient în vârstă de 50 de ani care a contractat COVID-19 de două ori la trei luni distanță și, dacă prima dată a fost deranjat doar de o tuse ușoară și dureri în gât, atunci a doua oară a avut febră, respirație grea și lipsă de oxigen. Mai devreme, un medic din New Jersey a vorbit despre cazuri similare, relatează tass.ru.

Dr. Ackerley recunoaște că pacientul său pur și simplu nu și-a revenit pe deplin: uneori simptomele COVID-19 rămân luni întregi (a scris despre asta într-una din revistele de presă). Dar terapeutul consideră că este puțin probabil, deoarece între boli, testele pentru coronavirus au fost de două ori negative, iar bărbatul s-a simțit bine timp de șase săptămâni.

După primul episod de Covid-19, nu au fost determinată prezența anticorpilor, dar aceștia nu se găsesc la toate persoanele care au avut o infecție, iar în rest, concentrația lor scade rapid în câteva luni.

Se știe că imunitatea la alte coronavirusuri nu durează mult.

Dacă oamenii se infectează cu adevărat din nou, atunci probabil nu va putea fi dezvoltată imunitatea colectivă într-un mod natural, susțin experții. Este posibil ca vaccinurile să ofere numai protecție pe termen scurt.

În cele din urmă, cei bolnavi cred că nu le mai este frică de virus și că ei înșiși nu reprezintă un pericol pentru alții, de aceea se comportă mai puțin atent.

Este prea devreme pentru a concluziona dacă aceste cazuri sunt o excepție. Totuși, trebuie să purtați măști, să vă spălați pe mâini, să păstrați distanța socială, iar autoritățile ar trebui să testeze masiv oamenii, să îi izoleze pe cei infectați și să le urmărească contactele, asigură specialiștii.

Patru zboruri într-o zi. Moldovenii merg la mare în Turcia
Articolul anterior
Când poţi suspecta că ai Covid-19, iar un test ar fi indicat
Articolul următor
Alte articole interesante