Un chirurg japonez va efectua mai multe operații cu utilaj performant, la Institutul de Neurologie și Neurochirurgie din Chișinău

La Institutului de Neurologie și Neurochirurgie din Chișinău a fost efectuată o intervenție endovasculară inedită, la aparatul de angiografie Shimadzu, existent în dotarea spitalului.

separator

Operația a fost făcută de către chirurgul Junichi Koyama, din Japonia, în scopul schimbului de experiență și implimentarea tehnologiilor moderne de tratament endovascular, în noua Sală hybrid de Neuroradiologie Intervențională, a Institutului de Neurologie și Neurochirurgie.Acest lucru a fost posibil în contextul schimbului de experiență, în baza acordului de colaborare dintre Catedrele de Neurochirurgie de la USMF „Nicolae Testemițanu” și Catedra Neurochirurgicală a Spitalului Universitar Shinshu, Matsumoto, Japonia, reprezentat de către prof. Junichi Koyama.

Potrivit institutului de Neurologie și Neurochirurgie, medicul Junichi Koyama s-a aratat cointeresat de a ne vizita țara pentru a participa la cursul de instruire a neurochirurgilor din Republica Moldova în domeniul utilizării utilajului medical performant, precum și a consulta pacienții de profil și de a efectua  pentru prima dată intervenții precum: Embolizarea endovasculară de anevrism cerebral de apex de artera bazilară; Embolizarea  endovasculară cu Onyx  de Malformației Arterio-Venoase cerebrale; Intervenție Hibrid Endovasculară cu Onyx și Microchirurgicală de emboilizare și înlăturare de Malformație Arterio-Venoasă cerebrală.Primele operații au fost deja efectuate la doi pacienți cu patologie a vaselor cerebrale. Potrivit directorului Institutului de Neurologie și Neurochirurgie, Grigore Zapuhlîh, în viitorul apropiat pacienții din Moldova vor avea posibilitatea să efectueze aceste operații performante acasă, fără a fi nevoiți să plece peste hotare.

sursa: inn.md

Un pahar de borș pe zi ține la distanță anemia și bolile de ficat
Articolul anterior
Persoanele care își planifică o călătorie cu taxiul, și au copii, sunt rugate să solicite de la operator o mașină dotată cu scăunel auto
Articolul următor
Alte articole interesante