Un copil în vârstă de un an, internat în spital cu arsuri grave după ce un ceainic cu apă fierbinte s-a vărsat peste el

Ionel are doar un an şi o lună şi a ajuns la spital cu arsuri de gradul doi şi trei, după ce un ceainic cu apă fierbinte s-a vărsat peste el. Mama se află în stare de șoc, iar micuțul trece prin chinuri groaznice. O clipă de neatenţie din partea adulţilor poate avea consecinţe pe viaţă pentru cei mici.

separator

„În acea zi nu a fost lumină, de dimineaţă, am conectat ceainicul electric. Am uitat să-l scot din priză, ziua lumina nu a fost. Seara când au dat lumină, eu am ieşit afară, poate vreo două-trei minute. În acest timp au dat lumină, ceanicul a început a fierbe, el l-a tras de el”, spune părintele.

Pe lângă durerile pe care le îndură, micuţul va avea nevoie, cel mai probabil, şi de o operaţie plastică, transmite publika.md.

„Când am vazut în ce stare este picioruşul lui, pentru mine a fost şoc ceea ce am văzut. În timpul picurătorilor el se calmează. Peste vreo două ore încep durerile, de câteva nopţi nu dorme deloc”, a explicat mama lui Ionel.

Medicii spun că micuţul va rămâne la spital câteva săptămâni.

„Arsură de 50 la sută în stare foarte gravă. Copilul este alergic la multe medicamente, noi avem greutăți din acest motiv, pentru o parte de medicamente de care are nevoie copil, nu le putem administra”, a declarat Gheorghe Vicol, şef Secţie arsuri.

Medicii spun că primul ajutor, acordat copiilor, în cazul arsurilor grave, are un rol decisiv. Cel mai important este ca zona afectată să fie răcorită cu o compresă cu apă şi nu cu diverse creme, cum obişnuiesc unii părinţi. Toate medicamentele trebuie administrate doar la recomandarea specialiştilor. În prezent, la Secţia arsuri al Spitalului „Emilian Coţaga” sunt internaţi 20 de copii.

Ecografia transvaginală: când este recomandată și cum ar trebui să te pregătești pentru procedură
Articolul anterior
Unele mame vor fi obligate să restituie statului indemnizația de maternitate. Află detalii
Articolul următor
Alte articole interesante