Un cunoscut expert avertizează: ,,În ultimii 50 de ani, producția de spermă a bărbaților a scăzut la jumătate”. Care sunt cauzele?

Bărbații sunt în pericol, urmașii lui Adam sunt atacați tot mai mult de anumite produse care tulbură producerea de hormoni masculini și le distrug sănătatea, avertizează unii dintre experți, care susțin că o temă din ce în ce mai întâlnită în studiile de specialitate este aceea a nivelurilor extrem de ridicate ale estrogenului în alimentație, o situație care poate fi dăunătoare pentru bărbați, dar și pentru femei.

separator

Expertul de fitness și cunoscutul nutriționist american Ori Hofmekler a spus la un moment dat:

”Suntem pe drumul sigur al extincției umane. În ultimii 50 de ani, producția de spermă a bărbaților a scăzut la jumătate! Chimicalele se găsesc în toate alimentele, bulveresează sperma și distrug sănătatea bărbaților.”

Potrivit medicului Russell Blaylock, neurochirurg reputat și autor al studiului Blaylock:

”Cercetările arată că xenoestrogenii din plastic cauzează menstruația prematură a fetițelor. Fitoestrogenii din soia cresc agresivitatea și comportamentul anti-social în experimentele efectuate pe maimuțe. Mai mult, masculii încep să-și piardă masculinitatea și încep să se comporte ca femelele”.

Aceste produse dezechilibrează statusul hormonal al organismului:

1.Pesticidele sunt prezente în multe legume și fructe, fiindcă sunt pulverizate de către agricultori. Pesticidele ajunse în organism ,,mimează” funcția estrogenilor.

2. Bărbații nu trebuie să consume soia. Există multe motive pentru a evita soia, una dintre culturile cele mai puternic subvenționate de către guvernul Statelor Unite, un izvor de estrogen cu efecte vizibile asupra organismului uman. Consumul de soia duce la mărirea țesutului mamar, la retenția de apă, la depunerea de grăsime în zonele în care inițial aveau predispoziție doar femeile, la schimbări de dispoziție. Duce la scăderea testosteronului.

3.Hormonii injectați în carne. Pentru a crește producția, fermierii injectează hormoni în animale. Când se consumă carnea, acești hormoni se transferă în organism. În plus, vacile sunt hrănite cu soia înmuiată în pesticide.

4.Berea. În cartea sa, ”Producția naturală de testosteron”, Stephen Harrod Buhner scrie: ”Hameiul este unul dintre ingredientele principale ale berii. Mulți bărbați ignoră chimicalele din hamei, neînțelegând efectele serioase asupra nivelului de testosteron. Producătorii germani de bere au sesizat de mult cum femeilor care beau bere li se declanșează menstruația mai devreme. Doar 100 g de hamei conțin cantități semnificative de estrogen, cu efect imediat. Reclamele la bere prezintă bărbați de tip macho, doar că nimic nu ar putea fi mai departe de adevăr.

5. Bisfenolul din plastic este extrem de dăunător. Plasticul este peste tot și răul pe care îl produce începe să fie tot mai vizibil. Peste 93% dintre americani au bisfenol în corpurile lor. Aceasta reduce numărul de spermatozoizi la bărbați. Ecologistul Bruce Lowry descrie efectele secundare după expunerea la bisfenol, (BPA).

Lucruri precum tulburări de atenție, obezitatea infantilă, astmul, autismul și apoi o întreagă gamă de cancere – la creier, la ficat, la prostată.

8.Ftalații. In general se găsesc ftalati în ambalajele de mancare, adezivi pentru hârtie, plasticuri, celofan, folie de aluminiu, capacele de la borcane. S-a constatat ca ftalatii sunt capabili să migreze din aceste ambalaje, astfel mâncarea poate fi contaminata cu ftalati, băuturile racoritoare la fel.

Cea mai importanta sursa de intoxicare cu ftalați e prin ingerarea lor odată cu mâncarea. În mâncare ftalații ajung din ambalajele de plastic în care sunt manipulate alimentele. Ftalații sunt solubili în grăsimi, așa că alimentele cele mai susceptibile să conțină ftalați sunt mai multe produse alimentare din comerț.

Se găsesc și în deodorante, șampoane, fixative, machiaj, odorizante de cameră sau de mașină.

Infertilitatea este cel mai comun efect secundar după expunerea de lungă durată la nivele mici de ftalați, dar și afecțiuni ale rinichilor, glandelor endocrine. Așadar, acestea sunt câteva din lucrurile care diminuează masculinitatea, iar starea evidentă a lucrurilor impune măsuri grabnice.

sursa

Andreea Ibacka este însărcinată!
Articolul anterior
Cazul familiei din Florești intoxicate cu ciuperci: a murit și fetița de 8 ani, după ce fratele ei a decedat săptămâna trecută
Articolul următor
Alte articole interesante