Un medicament cu potențial carcinogen, produs în China, a fost retras de pe piața farmaceutică autohtonă

Agenția Medicamentului a retras de pe piaţa farmaceutică din Republica Moldova, produsele cu substanța activă Valsartan, fabricată de către firma farmaceutică Zheijang Huahai Pharmaceuticals Co. Ltd din China. Acțiunea vine ca urmare a atenționării, lansată de către Agenția Europeană pentru Medicamente, în urma identificării unor impurități cu potențial carcinogen cunoscute sub denumirea de N-nitrozodimetilamina (NDMA) în substanta activă Valsartan, fabricată de producătorul menționat.

separator

Agenția medicamentului a emis de urgență un ordin privind retragerea tuturor medicamentelor cu conţinut de substanţă activă Valsartan, fabricată de Zheijang Huahai Pharmaceuticals Co. Ltd, China.

Astfel, a fost sistată distribuirea a 22 de produse medicamentoase cu această substanță activă, fabricată de producătorul chinez, de la depozitele angro către farmacii şi instituţii medicale, precum şi eliberarea acestora din farmacii.

În Nomenclatorul de Stat, sunt înregistrate încă 28 de produse medicamentoase care conțin substanța activă Valsartan, fabricată de alți producători, care nu este afectată de prezența impurității, ce prezintă risc sporit pentru sănătate.

Medicamentele cu substanța activă Valsartan sunt utilizate pentru tratarea unor afecțiuni cardiovasculare.

Dmitri Shepelev, criticat de internauți! Ce frizură i-a făcut fiului său
Articolul anterior
Elevii din Capitală ar putea să înceapă școala la ora 08:30
Articolul următor