Un milion de oameni vaccinați împotriva Covid-19 în Marea Britanie. ,,Finalul este la orizont”

Ministrul britanic al Sănătăţii, Matt Hancock, a publicat duminică un mesaj pe Twitter în care a precizat că până în prezent un milion de oameni au fost vaccinaţi în Regatul Unit, iar de astăzi a început campania de imunizare cu serul dezvoltat de Universitatea Oxford şi AstraZeneca.

Pe de altă parte, Sir Mark Walport, fost consilier ştiinţific al Guvernului şi membru al Grupului de Consiliere Ştiinţifică pentru urgenţe (SAGE), a declarat, la emisiunea „The Andrew Marr Show” de la BBC, că menţinerea măsurilor de distanţare fizică este singura modalitate de a controla semnificativ virusul.

Expertul a mai spus că democraţiile vestice au întâmpinat greutăţi în controlarea virusului faţă de regimurile autoritare şi a adăugat că nivelul patru de restricţii în vigoare în multe zone din UK este necesar, dar că „este destul de clar că vom avea nevoie de mai multe măsuri”.

La rândul său, premierul britanic Boris Johnson a declarat, în aceeași emisiune, că nu poate exclude posibilitatea de extindere a restricţiilor în Anglia: „Este posibil să fim nevoiţi să luăm, în săptămânile următoare, măsuri care vor fi mai restrictive. Situaţia este gravă”.

Prim-ministrul a declarat că Marea Britanie ar fi putut sta un an în carantină pentru a eradica virusul, dar asta ar fi afectat „colosal”  economia şi sănătatea mintală a oamenilor.

„Vom vaccina zeci de milioane de oameni pe parcursul următoarelor trei luni”, a completat el.

Până la ziua de azi, peste 12 milioane de oameni au fost vaccinați în întreaga lume. China a vaccinat 4,5 milioane de cetățeni, SUA – 4,23 milioane, Israel – 1.09 milioane, Rusia – 800,000, Germania – 238.000 persoane.

Încă un medic din Moldova, răpus de virusul Covid-19
Articolul anterior
Oamenii legii ne atenționează: Din 1 ianuarie 2021, este interzisă utilizarea și comercializarea pungilor și veselei din plastic, cu excepția celor biodegradabile
Articolul următor
Alte articole interesante