Un spital de copii din Chișinău a intrat în carantină, după ce o asistentă medicală a fost diagnosticată cu Covid-19

În legătură cu situația epidemiologică de plasare în carantina a personalului care a contactat cu pacientul COVid-pozitiv a fost sistată temporat activitatea a două secții, celelalte secții funcționează în regim normal. Se întâmplă după ce o pacientă, internată cu copilul său în secția de reanimare a spitalului, a ezitat să anunțe medicii despre faptul că soțul său a fost diagnosticat cu coronavirus.

separator
Informația a fost confirmată pentru deschide.md de viceprimarul pentru probleme sociale, Angela Cutasevici. Astfel, 29 de lucrători medicali se află în izolare la domiciliu, activitatea unei secții întregi din cadrul instituției fiind blocată.

Mai mult, o asistentă medicală care a interacționat cu femeia a fost depistată pozitiv pentru COVID-19. Starea acesteia este de gravitate medie.

„Este adevărat că Spitalul a intrat în carantină, pentru că o pacientă, o mamă cu copil nu a anunțat despre faptul că au fost în contact cu persoane diagnosticate. Din păcate, a fost în contact și cu personalul medical. Ea a fost internată cu copilașul său de o lună, dar nu a spus că a intrat în contact cu persoane diagnosticate cu coronavirus. Este o iresponsabilitate totală”, a spus Cutasevici.

Astfel, activitatea secției de reanimare a Spitalului Clinic Municipal de copii numărul 1, dar și o parte din Secția terapie a fost paralizată.

„Acum, în Spital lucrează alte 3 secții. Copiii care vor avea nevoie de îngrijiri medicale, de reanimare, vor fi redirecționați la Institutul Mamei și Copilului, dar și la Spitalul „Valentin Ignatenco”, a spus viceprimarul.

Potrivit acesteia, măsura impune anumite restricții legate de accesul persoanelor în instituție, curățarea și igienizarea constantă a încăperilor. Mai mult, Cutasevici a declarat că lucrătorii medicali care au interacționat cu pacienta se află la autoizolare, stare lor fiind monitorizată constant.

Un preot din Chișinău, amendat cu 25 de mii lei. La slujbă nu s-a respectat distanța socială
Articolul anterior
Expertul virusolog Alexei Potehin: Toți vom face coronavirus!
Articolul următor
Alte articole interesante