Un voluntar vaccinat anti-Covid s-a infectat cu coronavirus. Ce spun medicii

În timp ce toată lumea aşteaptă cu disperare serul salvator, veştile sunt amestecate. Unul dintre voluntarii vaccinaţi împotriva COVID-19, în cadrul programului dezvoltat de Universitatea Oxford, a fost depistat pozitiv cu SARS COV- 2.

Bărbatul, un spaniol care trăieşte în Marea Britanie, a făcut anunţul pe o reţea de socializare. El spune, totuşi, că în cazul în care virusul nu reuşeşte să se multiplice, şi să treacă din plămâni în sânge, înseamnă că vaccinul este eficient.

Joan Pons, un spaniol care lucrează de 20 ani în Marea Britanie ca asistent medical, a fost imunizat pe data de 5 iunie cu vaccinul anti-COVID produs de cercetătorii Universităţii Oxford.

La 4 luni de la injectare, a fost diagnosticat cu SARS COV-2. Anunţul l-a făcut chiar el pe Twitter.

Joan Pons: „Ieri am fost depistat pozitiv. M-am trezit cu nasul înfundat şi o uşoară durere de cap. Am sunat la Universitatea Oxford şi mi-au zis să îmi iau o probă PCR, un exudat nazal şi să rămân în casă.″

Pentru că testul PCR a ieşit pozitiv, bărbatul a fost chemat la spital unde i s-au făcut mai multe investigaţii. Analizele vor arăta nivelul de anticorpi și eficiența vaccinului.


Joan Pons: „Acum trebuie să vedem dacă vaccinul începe să acţioneze şi poate omorî virusul înainte să ajungă în sânge. Aceasta este diferenţa între a fi vaccinat şi a nu fi″.

Vaccinul poate proteja în moduri diferite

Alex Cochino, medic primar imunolog INSMC: „Există mai multe feluri de protecţie asigurate de vaccinuri. Unele opresc intrarea microbului în organism, altele duc la producţia de anticorpi, care blochează anumite proteine ale microbului, importante pentru producerea bolii. Deci uneori microbul poate să intre dar nu poate să producă boala respectivă”.

Vaccinul dezvoltat de Astra Zeneca în colaborare cu Universitatea Oxford a intrat în primul studiu clinic cu voluntari, adică în a 3-a faza de testare, în luna aprilie, cu peste 1100 de persoane. La începutul lunii septembrie, testele de fază finală au fost oprite în urma unei “boli, apărute în mod inexplicabil”, la unul dintre participanţii la studiu. Însă. câteva zile mai târziu au fost reluate.

Sursa

Irina Rimes a lansat o piesă nouă în colaborare cu artistul american Cris Cab
Articolul anterior
Un bebeluș de 24 de zile a fost vindecat de Covid și externat
Articolul următor
Alte articole interesante