Unele flori din comerț sunt tratate cu substanțe toxice. Iată pe care să le eviți

Florile sunt un dar mereu apreciat. Însă, din păcate, multe din florile comercializate sunt stropite cu substanțe chimice, care să le fac să rezizste mai mult, ori acestea se folosesc la creșterea plantelor, astfel încât odată tăiate florile devin toxice. Informează-te, poate ar fi bine să ții cont de aceste detalii, pentru a nu pune în pericol sănătatea!

separator

Trandafirii. Deși arată superb, aceste flori sunt unele dintre cele mai încărcate cu substanțe toxice. Din Columbia și Ecuador, acolo unde se cultivă masiv trandafiri, până în SUA, aceste flori sunt stropite cu o substanță chimică împotriva ciupercilor, cu un insecticid și cu un conservant puternic care le ajută să rămână proaspete cât mai mult timp. Inhalarea acestor substanțe poate să fie nocivă pentru sănătate.

Crini. Pe lângă faptul că au un aspect deosebit de plăcut și arată minunat în absolut orice culoare, crinii ascund un secret destul de neplăcut. Deoarece sunt predispuși la o serie de boli, crinii trebuie pulverizați periodic cu substanțe toxice care să îi țină departe de aceste pericole. Pentru om, aceste soluții sunt nocive, pentru că pot provoca afecțiuni respiratorii.

Lalele. Sunt una dintre cele mai cultivate flori. Chiar dacă substanțele folosite împotriva insectelor nu sunt atât de nocive precum cele pentru crini sau trandafiri, cultivarea lalelelor cere o anumită practică agricolă care poate favoriza poluarea solului.

Orhidee. Este cea mai exotică floare. Originea lor tropicală necesită o îngrijire suplimentară, în sere cu ventilatoare de căldură și lumină artificială, ceea ce nu o mai face atât de naturală.

Crizantemele. Pentru ca prospețimea acestor flori să fie menținută timp îndelungat, cultivatorii folosesc o cantitate mare de pesticide și îngrășăminte, cu mult peste limita recomandată. Crizantemele se numără în top 5 cele mai populare flori. Cu toate acestea, s-a demonstrat că pe suprafața crizantemelor există reziduuri de pesticide foarte nocive.

Garoafele. Sunt înlocuitorul fidel al trandafirilor, însă pesticidele pulverizate pe frunzele garoafelor sunt foarte nocive pentru animalele sălbatice din Kenya, locul unde se cultivă masiv această floare.

sursa

Cum va fi vremea în decembrie: vor fi geruri cumplite? Ce spun meteorologii
Articolul anterior
O moldoveanca și-a invitat iubitul în scenă, la ,,X Factor”. Cei doi au creat un moment memorabil
Articolul următor
Alte articole interesante