Vaccinul de la Oxford are rezultate. Declanșează răspuns imun la Covid-19, după ce a fost testat pe oameni

La momentul acesta, sunt în teste mai multe vaccinuri anti-Covid-19, oamenii de știință din întreaga lume lucrează neobosit la găsirea formulei optime. Prima veste bună vine de la Oxford, unde vaccinul anti-Covid dezvoltat a trecut de proba testelor pe oameni și se pare că declanșează răspuns imun la Covid-19.

separator

Potrivit BBC, Universitatea din Oxford afirmă că vaccinul dezvoltat de ei contra virusului SARS-CoV-2 pare sigur și declanșează răspuns imun.

Vaccinul este numit ChAdOx1 nCoV-19 și este dezvoltat la o viteză fără precedent.

Studiile au implicat 1.077 de persoane și au arătat că vaccinul a dus la crearea de anticorpi și celule T care pot lupta împotriva coronavirusului.

Descoperirile sunt extrem de promițătoare, dar este încă prea curând să știm dacă acest lucru este suficient pentru a oferi protecție, iar procesele mai mari sunt în curs, arată BBC. Din acest moment, urmează etapa a 3-a a testărilor și anume eficiența vaccinului pe subiecți potențial infectați.

Marea Britanie a comandat deja 100 de milioane de doze de vaccin.

Este produs dintr-un virus conceput genetic care determină răceala comună la cimpanzei.

Acesta a fost puternic modificat, în primul rând, astfel încât să nu poată provoca infecții oamenilor și, de asemenea, pentru a face „să arate” mai mult ca un coronavirus.

Oamenii de știință au făcut acest lucru transferând instrucțiunile genetice „proteinei spike” a coronavirusului – instrumentul crucial pe care îl folosește pentru a invada celulele noastre – la vaccinul pe care îl dezvoltau.

Sursa

Imunolog italian, despre coronavirus: Până în toamnă, agresivitatea virusului va scădea
Articolul anterior
Moldovenii care muncesc ilegal peste hotare sunt îndemnați să revină acasă
Articolul următor
Alte articole interesante