Vaccinul rusesc Sputnik V ar putea fi produs în Europa

Europa ar putea oferi capacităţi de producţie pentru vaccinul rusesc împotriva Covid-19 Sputnik V, a declarat miercuri ministrul german al sănătăţii, Jens Spahn, relatează dpa.

Partea rusă a solicitat un astfel de sprijin, iar ideea este luată în considerare în Germania şi în Europa, a spus Spahn în cadrul unei conferinţe online organizate de publicaţiile de ştiri Tagesspiegel, Zeit, Handelsblatt şi Wirtschaftswoche.

„Putem furniza sprijin pentru producţia unui vaccin care nu este încă aprobat în Europa”, a adăugat ministrul.

Jens Spahn a spus că salută orice vaccin care este eficient în combaterea pandemiei şi care se dovedeşte a fi sigur.

„Ţine pur şi simplu de autoritatea de reglementare să evalueze în ce măsură situaţia se prezintă astfel în cazul Sputnik V”, a adăugat el.

Moscova a anunţat că o cerere pentru aprobarea vaccinului a fost trimisă Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA) în ianuarie.

Vaccinul dezvoltat de Rusia este eficient în proporţie de 91,6% împotriva COVID-19, potrivit unui studiu publicat marţi de revista medicală The Lancet.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a calificat miercuri acest studiu drept „foarte important”, adăugând că aceasta „a confirmat că înregistrarea accelerată a vaccinului în Rusia a fost justificată”.

„Numărul ţărilor care înregistrează vaccinul creşte în fiecare zi”, a mai spus Peskov, potrivit agenţiei ruse de ştiri TASS.

„Plănuim să producem vaccinul peste hotare cât de curând posibil”, a adăugat el.

sursa: www.tvr.ro

Țările din care moldovenii au transferat cei mai mulți bani acasă, în 2020
Articolul anterior
Doar 4% dintre taţii din Republica Moldova citesc copiilor cărți
Articolul următor
Alte articole interesante